Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Policija udarila na mafiju sa juga Srbije

rssBookmark and Share

02.11.2013. Izvor: Blic

Mlađi Ajković, Mirko, kao i Vasa Ivanović, zvani Vasa Bilder ili Vasa Kastelo, a i Marko Zečević Krempi i Goran Ilić Konan sumnjiče se da su primorali supružnike iz Niša da im nekretninu vrednu 11 miliona dinara prodaju za 10.000 evra.

Policija udarila na mafiju sa juga Srbije

Kako “Blic” piše, Zoran Ajković Ajkula je u porodičnoj kući u Božidarčevoj ulici otvorio krojačku radnju. Zato je angažovao bračni par iz Niša da za firmu “Maksun”, čiji je gazda njegov brat Mirko, šiju sportsku opremu.

- Supružnici su šili opremu, a potom je ona izvožena u Švajcarsku jer je suprug imao sertifikat za izvoz tekstila u tu zemlju. Ali, posle nekoliko meseci rada, Ajkula je tražio da se u pojas dresova i trenerki ušiva droga. Bračni par krojača je to odbio - priča sagovornik “Blica”.

Tada su počele muke bračnog para. Trajale su sve do juče.

- Po prestanku proizvodnje Ajkula je nekoliko meseci optuživao bračni par da mu duguje 10.000 evra zbog lošeg poslovanja. Kako bi taj novac iznudio, unajmio je Ivanovića, Zečevića i Ilića, koji su krajem 2010. u njegovom prisustvu maltretirali u tukli supružnike. Oni iz straha ništa nisu prijavili ni policiji niti su tražili pomoć lekara - objašnjava izvor.

Da bi ih zaštitila od daljeg maltretiranja, tašta je ponudila Ajkoviću da mu prepiše dve njive od po 30 ari.

Tako je Mirko Ajković sastavio založnu izjavu i sklopljen je kupoprodajni ugovor za te parcele. Mirko je nekoliko puta odlazio kod oštećenih i zahtevao od tašte da mu odmah prenese prava svojine.

- Vrednost parcela je znatno veća od 10.000 evra i, prema proceni Poreske uprave u Nišu, iznosi 11 miliona dinara. Mlađi Ajković je parcele preneo na svoje ime, a od oštećenih čak tražio da plate porez od 270.000 dinara - objašnjava naš sagovornik.

Pomenutih 30 ari zemljišta se naslanja na novo Niško groblje pa su Ajkovići, verovatno, planirali da u budućnosti po višestruko većoj ceni prodaju parcele.

Zoran Ajković i četvorica juče uhapšenih se terete za krivično delo iznude za šta je po zakonu zaprećena kazna od tri do 12 godina zatvora.

Nekretnine - Porodica Ajković ima u vlasništvu restorane, diskoteke i lokale u Nišu čija se vrednost procenjuje na oko devet miliona evra. Oni su ulagali i u inostranstvo, najviše u Bazel gde imaju nekretnine.

Zatvor za sestru - Vesna Ajković, sestra Zorana Ajkovića i vlasnica niške diskoteke “Studio”, osuđena je na četiri godine zatvora i 400.000 dinara zbog utaje poreza. Uhapšena je 20. avgusta jer je prisvojila više od 130 miliona dinara.

Prokupačka grana - Uhapšeni Vasa Ivanović i Marko Zečević drže diskoteku “Kastelo” u Prokuplju, dok je Goran Ilić obezbeđenje. Oni su podgrupa niškog klana.

Otac hteo sve da plati - Mirkov otac, Veselin Ajković, juče je priveden jer je supružnicima koje je ucenjivao njegov sin nudio da plati razliku između stvarne vrednosti placeva i one koje su dobili. Veselin je molio da ne svedoče protiv Mirka i nudio da plati koliko je Mirko dužan. Policijajci su ga priveli, ali i ubrzo pustili.


#   Zoran Ajković   bračni par   Mirko Ajković   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima