Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bosilegrad: SNS protiv "jednog čoveka"

rssBookmark and Share

Bosilegrad 31.10.2015. J. Stojković, Novosti

Nevenka Kostadinov, čelnik OO naprednjaka, optužuje lokalnu vlast.
Vladimir Zaharijev (DSS) traži utvrđivanje imovinske karte aktera afere

Bosilegrad: SNS protiv "jednog čoveka"

Novoosnovani opštinski odbor Srpske napredne stranke u Bosilegradu izneo je niz optužbi na način funkcionisanja lokalne samouprave i predsednika Vladimira Zaharijeva, kojeg čak nisu želeli ni da imenuju, već je predsednica OO, Nevenka Kostadinov, u više navrata rekla da je reč o "jednom čoveku", čije ime svi znaju...

Naprednjaci - koji su opozicija u ovoj opštini - od države su zatražili uvođenje privremenih mera, zbog navodnog neodgovornog i nezakonitog ponašanja lokalnih vlasti.

- Bosilegrad je postao nemoguća sredina za život, pod torturom jednog čoveka. U poslednje vreme smo svedoci brojnih zloupotreba u radu lokalne vlasti: od mešanja u rad zakonodavnih institucija, preko ometanja sudskih organa, do prekoračenja ovlašćenja - tvrdi Kostadinova.

Nevenka Kostadinov sa saradnicima

Naprednjacima naročito smeta vođenje sednica lokalnog parlamenta bez dostavljenog materijala, bez usvajanja zapisnika sa čak devet vanrednih sednica, nepoštovanje zakonskih procedura, a pažnju skreću i na izostanak investicija...

- U Bosilegradu, već 15 godina, nije bilo ulaganja, niti je otvoreno ijedno realno radno mesto. Svi potencijalni investitori koji su dolazili i imali nameru da ulože kapital u Bosilegrad ne samo što nisu naišli na podršku i razumevanje lokalne samouprave, već su, naprotiv, bili najureni - tvrdi Kostadinova.

S druge strane, predsednik opštine Vladimir Zaharijev (DSS) oštro demantuje sve navode naprednjaka.

- Ja sednice ne zakazujem, već se vanredne održavaju na zahtev odbornika. Sve je urađeno po zakonu i odluke su legitimne. Posebno mi, međutim, teško padaju optužbe da smo ignorisali investitore. Jer, upravo je Nevenka Kostadinov bila investitor i dobila je podršku lokalne samouprave... Naš problem je u tome što opština nema raspoložive kapacitete za ustupanje zainteresovanim ulagačima, pa smo sve te ljude usmeravali na državu, koja daje subvencije za otvaranje novih radnih mesta. Uostalom, i ona ih je koristila - tvrdi Zaharijev, najavljujući da će od nadležnih državnih organa zatražiti da se preispitaju sve okolnosti ove afere, te da na "tapetu" bude i imovinska karta predsednice Opštinskog odbora Srpske napredne stranke.

Bosilegrad

TAČKA RAZDORA

Svojevrsni epicentar sukoba vlasti i opozicije u ovoj pograničnoj opštini je benzinska pumpa, zbog koje su se i održavale vanredne sednice SO. Naime, preduzetnik Stefan Kostov je kupio tamošnju stanicu za prodaju goriva, ali se predsednik opštine protivi takvom epilogu, pa je alarmirao sve državne organe. Štaviše, Kostov je benzinsku pumpu kupio još 14. septembra prošle godine, ali su svaki pokušaj preuzimanja pratili protesti građana - predvođenih upravo Vladimirom Zaharijevim.


#   SNS   Bosilegrad   subvencije   DSS   predsednik opštine   Vladimir Zaharijev   Opštinski odbor   benzinska pumpa   Nevenka Kostadinov   radno mesto   Stefan Kostov
@sns_srbija @dsscentar @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima