Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Demokrate pozivaju gradsku vlast da preipitaju odluku o ukidanju stomatološke službe u Hitnoj pomoći

rssBookmark and Share

Niš 05.11.2015. Miodrag Stanković

Saopštenje predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu povodom ukidanja stomatološke službe u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć

Demokrate pozivaju gradsku vlast da preipitaju odluku o ukidanju stomatološke službe u Hitnoj pomoći

Poštovane Nišlije,

Nedopustiva je odluka kojom se ukida stomatološka služba u niškom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, a u najavi je i ukidanje ove službe i u okviru Medicine rada. Time se Nišlije stavljaju u nezavidan položaj i upućuju na Dom zdravlja, koji ni opremom ni kadrom ne može, ili teško da može, da opsluži i specifične pacijente koji su do sada zbrinjavani zahvaljujući isključivo stomatolozima Hitne pomoći.

Ovom činu su prethodila zakonska rešenja koja su direktno ukazivala na gašenje stomatološke službe u Zavodu za hitnu pomoć, koji već posluje bez (dovoljno ili uopšte) hirurga i pedijatara, na primer.

Logičan zaključak  da je pitanje dana kada će besparica i haos u republičkom i gradskom budžetu dovesti celu situaciju do apsurda i kada će biti obelodanjeno da Hitna pomoć kao takva Nišu u celosti nije ni potrebna.

Šta da rade Nišlije bez stomatološke službe noću i tokom vikenda?

Šta da rade nepokretni bolesnici kad ih zaboli zub?

To se, očigledno nikoga ne tiče. Oni koji su doneli ovakva rešenja verovatno nemaju problem sa plaćanjem privatnih stomatologa .

Na nesreću, u Nišu je sve teže platiti i participaciju od 50 dinara.

Na tu činjenicu se oglušuju oni koji ukidaju neophodne službe gradu i usluge njegovim građanima.

Pozivam Gradsku vlast u Nišu, da preispita Odluku o ukidanju stomatološke službe u niškom Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, jer je ona nebrojano puta opravdala svoje postojanje.  Iskreno se nadam, da zubobolja usred noći neće biti jedini razlog zbog kojeg će Gradski čelnici razmisliti o ovom mom predlogu.
 

Srdačno,
Miodrag Stanković
predsednik Gradskog odbora DS Niš i jedan od vas


#   Niš   DS   Dom zdravlja   Hitna pomoć   stomatologija   Miodrag Stanković
@demokrate @Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima