Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dinkić: Jednake mogućnost za sve gradove

rssBookmark and Share

23.04.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Predsednik URS i kandidat za predsednika Srbije Mlađan Dinkic posetio je danas drvni kombinat "Simpo Šik" u Kuršumliji i obećao radnicima da će, ako dobije podršku građana i dođe na vlast, raditi na povećanju plata zaposlenih u ovom preduzeću.

Dinkić: Jednake mogućnost za sve gradove

Posle razgovora sa rukovodstvom Fabrike, Dinkić je obišao pogon Masiva, Parketare, Lesonita i novootvoreni pogon oplemenjenog lesonita gde je razgovarao sa radnicima.

Predsednik URS je kazao da je vreme da se u Kuršumliji dovedu ozbiljni investitori, kako bi se uposlili novi radnici i kako omladina ne bi odlazila iz Topličkog kraja."Posao samo prema stručnosti, a ne prema političkoj pripadnosti. To mora da se iskoreni. Jednake mogućnosti za sve gradove, ako ne bude tako, ja ne ulazim u centralističku vladu", rekao je Dinkić.

"Simpo Šik" počeo je sa radom u Februaru 2010 godine, posle višegodišnje pauze i neuspele privatizacije dotadašnjeg giganta kombinata "Kopaonik", uz pomoć ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, na čijem čelu je tada bio Dinkić, i strateškog partnera "Simpa" iz Vranja. U "Simpo-šik" je do sada uloženo više od 16 miliona evra , a zaposleno je oko 560 radnika.


#   Simpo Šik
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima