Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DS Niš: "Mi smo i dalje krivi za neuspehe sadašnje gradske vlasti"?!

rssBookmark and Share

16.08.2017. Južna Srbija Info

Niška vlast i dalje pokušava da nesposobnost svog rukovodstva prikrije tako što će za sve optuživati Demokratsku stranku, iako je SNS sa svojim koalicionim partnerima već šestu godinu na vlasti u Nišu, stoji u saopštenju GrO DS u Nišu.

DS Niš: "Mi smo i dalje krivi za neuspehe sadašnje gradske vlasti"?!

Poslednja u nizu neistina je i ta da je DS kriva za nerealno visoke iznose poreza na imovinu koju nišlije i nišlijke treba da plate za ovu godinu.

Tačno je da je u vreme vršenja vlasti DS 2011. godine donet Plan detaljne regulacije kojim je i određena teritorija na području sela proglašena za gradsko građevinsko zemljište. To je tada učinjeno sa namerom da se i ljudima koji žive na selu omogući legalizacija njihovih objekata, kao i da se omogući izgradnja određenih poslovnih objekata (poput proizvoda za prikupljanje i preradu poljoprivrednih objekata, ugostiteljsko turističkih objekata i sl).

Ono što nije tačno i što gradonačelnik namerno ne pominje je da cenu kvadratnog metra za određivanje poreza na imovinu za svaku godinu donosi nadležni organ grada Niša.

Bilo bi dobro da pre nego što optuži DS za nesposobnost sadašnjeg gradskog rukovodstva, gradonačelnik pita svoje saradnike ko je donosio rešenja o utvrđivanju cene kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za određivanje poreza na imovinu, kojima je za 7. zonu (u kojoj se nalaze sela):

za 2015. godinu utvrđena cena u iznosu od 462 din/m2

za 2016. godinu utvrđena cena u iznosu od 2.344 din/m2

za 2017. godinu utvrđena cena u iznosu od 1.544 din/m2 

Sva ova rešenja i cene kvadratnog metra nepokretnosti je donosio nadležni organ grada Niša u vreme kada gradom upravlja SNS i stoga bi gradonačelnik trebao da izađe pred građanke i građane Niša i prizna da je budžet grada Niša prazan i da su na ovaj način hteli da od ionako osiromašenih sugrađana uzmu novac kako bi popunili rupe u budžetu.                  

 


#   DS   SNS   gradska vlast   građevinsko zemljište   gradsko građevinsko zemljište
@demokrate @sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima