Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DS opozicija u Leskovcu

rssBookmark and Share

25.05.2012. Autor : Luka Matić |

Srpska napredna stranka i Ujedinjeni regioni Srbije sarađivaće kao vlast u Leskovcu i Trsteniku, dok je vladaćuja koalicija u Kragujevcu ojačana DSS-om.

DS opozicija u Leskovcu

Iako DS i SPS u Leskovcu tvrde da imaju većinu nakon što su četiri odbornika sa izborne liste URS-a navodno "prebegla" u redove Demokrata, iz SNS-a je stiglo saopštenje da su potpisali koalicioni sporazum sa URS-om, NS-om, JS-om i DSS-om. Ovih pet stranaka ukupno imaju 41 od 75 odbornika u Skupštini Leskovca, što im je i više nego dovoljno za formiranje vlasti.

Predstavnici SNS-a, Ujedinjenih regiona, Nove Srbije, Jedinstvene Srbije i Demokratske stranke Srbije rekli su na zajedničkoj konferenciji za novinare da su ih spojila programska načela i dogovor da se odluke u budućoj vlasti donose konsenzusom.

Do sada vlast u Leskovcu držale su Demokratska stranka, koja je osvojila najviše mandata na izborima (22), i Socijalistička partija Srbije. Oni su ranije saopštili da će uz pomoć dve odbornice Narodne partije Maje Gojković (URS) i po jednog člana URS-a i Reformističke stranke ponovo formirati većinu u Skupštini Leskovca, ali je lokalni lider URS-a Slaviša Zlatnović demantovao "preletanje" odbornika sa svoje izborne liste.


#   DS   izborne liste
@demokrate @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima