Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ili ostavke ili raspuštanje Gradskog odbora SNS

rssBookmark and Share

30.10.2013. Autor: Danas

Međusobna odioznost na relaciji narodnog poslanika Dragana Nikolića i predsednika Gradskog odbora SNS Dejana Tričkovića nije razrešena ni nakon sastanka kojem je prisustvovao i potpredsednik stranke Bratislav Gašić.

Ili ostavke ili raspuštanje Gradskog odbora SNS

- Utisak mi je da u Vranju nema više „struja“, već vlada međusobno nerazumevanje koje nije nepremostivo. Ovaj problem će se rešavati isključivo po Statutu stranke, te ako aktuelni predsednik Gradskog odbora Dejan Tričković ne podnese ostavku, što je jedan vid rešenja, odbor će biti raspušten. Ima i ljudi koji su vredno radili i pobedili na izborima za savete mesnih zajednica, ali niko ne sme da lupa rukom o sto, jer sve odluke moraju da imaju podršku većine, a Statut stranke se mora poštovati - rekao je Gašić tokom sastanka koji je protekao u napetoj atmosferi.

Iz tabora oko poslanika Dragana Nikolića iznete su brojne optužbe na račun Dejana Tričkovića, a na meti nekih članova Gradskog odbora našla se i zamenica gradonačelnika i potpredsednica Gradskog odbora SNS Bojana Veličkov, koja je ponudila ostavku.

- Ako sam ja problem, ja ću i da odem, ali mislim da je suština nesporazuma znatno dublja. Stranka je u Vranju podeljena, a meni se svašta zamera, umesto da upoređujemo rezultate rada - navela je Veličkov, napominjući da je više puta bezuspešno pokušavala da razgovara sa Dejanom Tričkovićem i narodnim poslanikom Draganom Nikolićem.

Naloženo je da sekretar stranke dobije ključ prostorija, da se poštuje radno vreme i da nikome više ne pada na pamet da obija vrata stranačkih prostorija kao što se to desilo kada se u prostorijama našao Dejan Tričković sa grupom svojih pristalica.

I ovoga puta pristalice SNS zvižducima su dočekali aktuelnog predsednika Gradskog odbora Tričkovića, koji prema nezvaničnim saznanjima za sada nema nameru da podnese ostavku do odluke partijske centrale. Neizvesno je da li će i na funkciji zamenika gradonačelnika ostati Bojana Veličkov, koja je i potpredsednica Gradskog odbora. Narodni poslanik Dragan Nikolić u izjavi medijima i dalje ostaje pri stavu da se „mora poštovati statut stranke“, te da će „unutarpartijski izbori pokazati ko ima, a ko ne poverenje članova SNS u Vranju“. Prema zvaničnoj potvrdi iz vranjske policije, u toku je istraga koja treba da otkrije ko je iz prostorija SNS odneo više od 300.000 dinara namenjenih za plaćanje putnih troškova za odlazak na proslavu petogodišnjice postojanja partije.

Komentara: 0


#   SNS   Bojana Veličkov   Dejan Tričković   Ana Nikolić   Dragan Nikolić   radno vreme   Ana Tričković
@sns_srbija @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}