Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Naprednjaci u Vranju dužni dva miliona za račune

rssBookmark and Share

Vranje 01.02.2014. Danas

Od januara prošle godine i useljenja u, po njihovom zahtevu potpuno rekonstruisane prostorije u naselju "Češalj", Gradski odbor Srpske napredna stranke vranjskom JP "Novi dom", čiji je generalni direktor Saša Sentić, član SNS, na ime neizmirenih računa za zakup, grejanje i komunalne usluge duguje najmanje dva miliona dinara, potvrđuju zvanični podaci do kojih smo došli.

Naprednjaci u Vranju dužni dva miliona za račune

Gradski odbor SNS u Vranju, uključujući i kancelariju doskorašnjeg narodnog poslanika Dragana Nikolića, koristi prostor od 210 kvadratnih metara. Prema zvaničnom cenovniku, u ovom slučaju izdavaoca poslovnog prostora JP "Novi dom", cena zakupa po kvadratu je 500 dinara, što ja mesečno 105.000 dinara, bez PDV.

Prostorije su povezane na daljinsko grejanje, a svaka politička stranka u Vranju, pa i SNS, plaća cenu istu kao i fizička lica, a to je 93 dinara po kvadratu, što za ukupnu površinu iznosi mesečno 20.580 dinara, bez PDV.

"U ove prostorije SNS je ušla početkom 2013. i od tada do danas ni dinar nije uplaćen na račun našeg preduzeća. Još opasnije je da između preduzeća "Novi dom" i SNS nema nikakvog ugovora o zakupu i rekonstrukciji, jer se radi o našem poslovnom prostoru, mada svaka parlamentarna stranka ima pravo na korišćenje prostora", kažu za Danas zaposleni u "Novom domu", inače članovi SNS.

Prema istom izvoru, pre nego što je vranjska SNS ušla u nove prostorije izvršena je kompletna građevinska rekonstrukcija, a da faktura za te radove nikada nije ispostavljena Gradskom odboru kao zakupcu. Isto važi za fakture za grejanje i komunalne usluge. Reč je o periodu dužem od godinu dana.

Doskorašnji predsednik Gradskog odbora SNS u Vranju Dejan Tričković najpre je dao izjavu za Danas u kojoj je otvoreno prozvao pojedine funkcionere stranke u Vranju. Zatim se predomislio. "Molim vas da ono što sam vam rekao ne koristite u tekstu", rekao je Trifković u naknadnom telefonskom pozivu novinaru Danasa, navodeći da "preuzima određenu odgovornost za ceo slučaj".

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić (SPS) kaže da je "redovno isplaćivan novac koji po osnovu finansiranja stranaka u lokalnom parlamentu pripada svima, pa i SNS-u, na konto odborničkih mandata". To je mesečno 71.799 dinara za 12 mandata SNS u Skupštini grada.

Portparol Gradskog veća Branimir Stojančić za Danas navodi da je "data saglasnost SNS-u da koristi prostorije u vlasništvu Grada, koje se nalaze u okviru nekog javnog preduzeća, kao što je to u ovom slučaju Novi dom. Ostali odnosi između zakupodavca i zakupca regulišu se ugovorom", navodi Stojančić.

Iako je direktor JP "Novi dom" Saša Sentić, inače član naprednjaka, obećao da će nam o svemu dati izjavu, njegov telefon bio je nedostupan za odgovore na pitanja da li između JP "Novi dom" i GO SNS postoji ugovor o zakupu, kao i koliki su dugovi stranke na ime zakupa i rekonstrukcije prostora.

Ceo slučaj je prokomentarisao ue član Predsedništva SNS i šef izbornog štaba za jug Srbije Dragan Stevanović. "Nikome u Vranju SNS neće ostati dužna. Svi koji su Vranjancima napravili štetu, i ukoliko se to potvrdi kao tačno, moraće da odgovaraju. Računi će biti plaćeni. O svemu sam obavešten i takvoj praksi ćemo stati na put", rekao nam je Stevanović.

U JP "Novi dom" u poslednjih godinu dana zaposleno je 16 novih lica. To javno preduzeće, s druge strane, samo će u ovoj godini zabeležiti gubitak od najmanje 20 miliona dinara, uz do kraja neizvesnu grejnu sezonu za građane Vranja.

Klima-uređaj za narodnog poslanika

"Iz prostorija finansijskog dela našeg preduzeća, bez bilo kakve odluke i bilo kakvog papira, klima-uređaj je premešten i instaliran u stranačku kancelariju doskorašnjeg narodnog poslanika Dragana Nikolića. Hoće li nam neko odgovoriti na to pitanje", piše u pismu upućenom novinaru Danasa iz JP "Novi dom". Na licu mesta novinar Danasa uverio se da u prostorijama SNS u Vranju, koje su doskora bile pod katancem po nalogu partijske centrale, postoji klima-uređaj čije poreklo nikome u gradskoj SNS nije poznato.


#   Vranje   SNS   Zoran Antić   Branimir Stojančić   Dejan Tričković   Aleksandar Vučić   Ana Nikolić   Gradski odbor   daljinsko grejanje   fizička lica   Novi dom   jug Srbije   Dragan Stevanović
@sns_srbija @avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima