Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ljajić: Šešelj ne dolazi pre utorka

Bookmark and Share

09.11.2014. RTS-Južna Srbija Info

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je danas da nema potrebe sa licitiranjem dolaska lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, jer prema informacijama iz Tribunala on neće doći u Srbiju pre utorka.

Ljajić: Šešelj ne dolazi pre utorka

On je za Radio-televiziju Srbije (RTS) kazao da je stigao dopis u kojem su obavešteni da su se Šešelj i tim lekara suda u Hagu, dogovorili da se oslobađanje odloži do utorka.

Upitan da li će vlada slati avion po Šešelja, on je odgovorio da do sada ni za jednog haškog osuđenika nije slat avion i da se to neće desiti ni ovog puta.

Ljajić je ocenio da vladi “nema šta da se zameri”, da je reagovala brzo i u rekordnom roku dala garancije za njegovo oslobađanje, ali da je naglasio da je slučaj Vojislava Šešelja presedan za sud u Hagu.

Ovo je presedan po mnogo čemu, jer je 12 godina trajao postupak bez prvostepene presude i ono što je trajalo 12 godina, sada je završeno, verujte mi za 12 sati - rekao je Ljajić za RTS.

Vlada se ponašala krajnje profesionalno i odgovorno, slali smo lekare i sam premijer je na sednici vlade rekao da broj lekara nije ograničen i da koliko god Šešelj želi lekara da pošaljemo - istakao je Ljajić i dodao da je vlada dala garancije u rekordnom roku za dva - tri sata, kao i da je htela da pošalje, kao što je uobičajeno, policajce u civilu i čoveka iz ambasade da prati Šešelja, što je on odbio.

Ljajić je naglasio da se vlada ponašala krajnje državnički, moralno i humano. On je kazao da je Haški tribunal uradio sada sve na ekspresan način, jer im je verovatno odgovaralo da stave tačku na taj slučaj i da se oslobode balasta celog procesa, pa su našli razlog u zdravstvenom stanju optuženika.

Komentara: 0


#   Hag   Vojislav Šešelj   Rasim Ljajić   Vojislava Šešelj
@predsednikSRS @


 


[ Dodaj komentar ]