Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mere Srpske radikalne stranke za izlazak iz krize

rssBookmark and Share

10.10.2013.

Mere koje je Vlada Srbije predložila za spas su iste one koje se primenjuju već 13 godina po evropskim standardima, od javno-privatnog partnerstva, otkaza, do pada životnog standarda i rupa u javnim finansijama.

Mere Srpske radikalne stranke za izlazak iz krize

Zahvaljujući tim i takvim merama, i sadašnja Vlada se za godinu dana na vlasti pohvalila da je dva puta dovela Srbiju do bankrotstva – izjavnio je na konferenciji za novinare Zoran Krasić, potpredsednik Srpske radikalne stranke i podsetio da je i Đinđić 2001.godine rekao da će Srbija da bankrotira, da moramo da idemo ka EU i da uzimamo kredite.

Pozivamo Vladu Republike Srbije, koja je od juna pšrošle godine zadužila zemlju za još 4,5 milijardi evra, da kaže koliko se dnevno zadužuje na tržištu! Za šta se i gde su završila ta sredstva?

Predlažemo  nekoliko konkretnih mera putem kojih bi zemlja izašla iz krize:

- prekinuti sa primenom SSP-a i vratiti carine, što će doneti 300 miliona evra godišnje

-kao Francuska, oporezovati sa 75 odsto prihode i dobit stranih banaka u Srbiji, jer one svake godine iz naše zemlje odnesu od 450 do 480 miliona evra

-prihode od komunalnih usluga koje pružaju privatnici oporezovati sa 75 odsto, ako su cene usluga više u odnosu na one koje su bile u vreme zaključivanja ugovora. To je neophodno da bi iznošenje smeća bilo što jeftinije!

Na kraju, prema Krasićevim rečima, vrlo efikasna mera bi bila da ova vlast istera sa posla sve što je zaposlila u javnim službama u proteklih godinu i po dana, i da ne nastavlja mere po nalogu EU – u raspadanju, „koje za krajnji cilj imaju osiromašenje i svođenje Srbije na Beogradski pašaluk“.  

Krasić je istakao da Srbija mora da se okrene ka Istoku, jer je na toj strani rast i ekspanzija, što dokazuje i rast BDP-a, a ne na Zapad, gde je, sudeći po padu BDP-a, recesija i propadanje. EU i SAD više se zadužuju na inostranim tržištima nego što su u mogućnosti da nekoga pomognu izmišljenim evrima i izmišljenim dolarima, poručio je Krasić.

 


#   Zoran Krasić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima