Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Objekti u korovu, a gradski čelnici se bave funkcijama

rssBookmark and Share

Niš 02.07.2015. Niške Vesti

Lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu, Branislav Jovanović, apelovao je na lokalnu vlast da što pre nastavi izgradnju Somborskog bulevara do Ilindenske ulice jer je, kako kaže, zarastao u korov, a potrebno je da Grad izdvoji oko dvadesetak miliona dinara za njegov završetak.

Objekti u korovu, a gradski čelnici se bave funkcijama

"Druga faza izgradnje Somborskog bulevara još nije završena, to je onaj deo koji se naslanja na bulevar Medijana ili na Matevačku petlju, nedostaje drugi sloj, a ne postoje nikakve smetnje za nastavak izgradnje. Potrebno je da Grad izdvoji dvadesetak miliona dinara. Postoji sva dokumentacija, Grad je uložio značajna sredstva, uradio je pripremu, vidite da su na terenu ivičnjaci i ulično svetlo, a kamo sreće da u saradnji sa vojskom završi i treću fazu do bulevara Nikola Tesla tj. do Eko pumpe koja je na tom bulevaru gde bi se onda zaokružio saobraćajni prsten", kaže Jovanović.

On ističe da su ovakvi apeli na lokalnu vlast urodili plodom.

"Znate da se završava kružni tok na bulevaru Petra Aranđelovića i Bubanjskih heroja, sedamdeset posto je bio završen, a onda je počeo da zarasta u korov. Evo i za ambulantu u Niškoj Banji smo apelovali, kao i za obdanište u naselju Nikola Tesla, pa je konačno i to završeno", objašnjava prvi čovek niškog NPS-a koji poručuje gradskim čelnicima:

"Počnite sa radovima u školi Mike Antić, mislim na fiskulturnu salu i na četiri kabineta"

On podseća da je to investicija iz Nacionalnog investicionog plana gde je Republika trebala da učestvuje sa više od dve trećine od te investicije.

"Dok je postojao NIP, za vreme prethodne lokalne vlasti, Niš je bio veliko gradilište, a danas, nažalost, naš grad zarasta u korov. Ali, dobro, na nama je da apelujemo. Na njima je da se manje bave gomilanjem funkcija, a da više rade konkretne stvari“, zaključuje Jovanović.

 


#   Niš   Branislav Jovanović   Nikola Tesla   NPS Narodni pokret Srbije   Bulevar Medijana   kružni tok
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima