Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opozicija aplaudirala odborniku SNS Čorbić: Niš vode lenji i neodgovorni

rssBookmark and Share

Niš 30.09.2015. Branko Janačković, Blic

Naša administracija je „lenja, neodgovorna, neozbiljna, nestručna“.
Tom rečenicom na sednici Skupštine Niša odbornik SNS Dragan Čorbić pokrenuo je lavinu komentara i polemika.

Opozicija aplaudirala odborniku SNS Čorbić: Niš vode lenji i neodgovorni

Čorbić je ustvrdio da SNS nema kapacitete da vodi Niš te da bi ostavke trebalo da podnesu i menadžmenti „Vodovoda“, „Toplane“ i drugih javnih preduzeća „bez obzira na to kojoj stranci pripadaju“ i dobio aplauz - opozicije.

- Bojim se da ćemo doživeti ozbiljne socijalne nemire koji mogu da se završe veoma tragično po nas. Nije dobro i teško da mi možemo da rešimo situaciju. Ovi pre nas uveli su katastrofu, mi smo je produbili, i treći koji budu došli, ma kakvi bili, nemaju sa čime da rade, mi smo ispražnjeni - izgovorio je za govornicom Čorbić, koji je redovni profesor Pravnog fakulteta u Nišu. On je dodao da je menadžment svih niških javnih preduzeća nekompetentan.

Čorbić je samo potvrdio da su na rukovodećim funkcijama u Nišu nestručni ljudi, bez adekvatne školske spreme i iskustva
Boban Mihajlović, odbornik SDS

Lider Narodnog pokreta Srbije Branislav Jovanović kaže da Niš nikad goru vlast nije imao i da to što je Čorbić rekao on priča odavno.

- Ova vlast nema rezultate a to je merilo vrednosti svakog političara. Nemaju ideju, viziju, a nemaju ni podršku Beograda. Nesposobni su, što dokazuju time što su upropastili „Goricu“, sada hoće i „Medijanu“, a upropastiće i „Toplanu“. Ljudi im više ne veruju više - kaže Jovanović, nekadašlji lider URS a sada NPS.

Odbornik opozicione SDS Boban Mihajlović kaže da je Čorbić samo potvrdio ono što opozicija govori već duže vreme - da postoje ozbiljni problemi u funkcionisanju niške vlasti.

- Na rukovodećim funkcijama u Nišu su nestručni ljudi, bez adekvatne školske spreme i iskustva. Sve su to razlozi zbog kojih gradska vlast nema rezultate posle tri godine. Tvrdnje koje je izneo profesor Čorbić doprineće da odnosi unutar koalicije budu još lošiji, što će se odraziti i na nestabilnost u gradskoj vlasti - smatra Mihajlović.

SNS se ogradio od izlaganja Čorbića

Šef odborničke grupe SNS Dejan Jovanović ogradio se od Čorbićevog izlaganja. - Uz ovakve prijatelje, neprijatelji nam nisu potrebni. Ograđujemo se od ovakve izjave, pa nama opozicija nije potrebna kada imamo ovakve ljude u stranci - rekao je Jovanović. - Stavovi koje je na sednici Skupštine grada izneo prof. Čorbić su njegovi lični stavovi a ne stavovi SNS - prokomentarisao je gradonačelnik Zoran Perišić.

Koordinator niških naprednjaka dr Milan Stanojković nije želeo da komentariše Čorbićev istup, pravdajući se da nije prisustvovao sednici i da ima „oprečne informacije“.

- Zakazana je sednica radne grupe Gradskog odbora na kojoj će se raspravljati i o tome. Prisustvovaće, pored ostalih, naš šef odborničke grupe, zamenik predsednika Skupštine koji je naš član kao i sam profesor Čorbić - rekao je Stanojković.

 


#   Niš   SNS   Zoran Perišić   Boban Mihajlović   Branislav Jovanović   Dejan Jovanović   SDS   Skupština grada Niša   gradska vlast   Milan Stanojković   Dragan Čorbić
@sns_srbija @ProfdrPerisic @socdemstranka @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima