Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pokret za preokret: Dok se Nišlije smrzavaju, za Vučića reflektori

rssBookmark and Share

Niš 11.10.2016. Južna Srbija Info

Gradski odbor Pokreta za PREOKRET u Nišu ocenjuje da je neprihvatljivo da se mnogi građani Niša smrzavaju u svojim stanovima jer su zbog nemaštine morali da se isključe sa centralnog grejanja, navodi se između ostalog u saopštenju Pokreta za preokret u Nišu.

Pokret za preokret: Dok se Nišlije smrzavaju, za Vučića reflektori

Saopštenje prenosino u celosti..

Izjave zvaničnika da „nije problem u Toplani, već u tome što Nišlije imaju niske plate pa ne mogu da plate grejanje“ (Vesti Radio S 10.10.2016.) pokazuju da su lokalni čelnici uprli prstom u Vučića i njegovu Vladu, jer je jasno da se ne može opravdati zašto se građani drugog po veličini grada u Srbiji smrzavaju, kad nam „tako dobro ide“. Odgovornost je i na lokalnim funkcionerima SNS i na Vučiću jer su i onima  koji redovno plaćaju grejanje stanovi ovih dana hladni.Trenutno izvršitelji zbog dugovanja za grejanje i ostale komunalije popisiju imovinu najugroženijih građana Niša, i pored činjenice da je Vlada Srbije još pre četiri godine obećala izradu socijalni karti za najugroženije.

„Iz ovoga što se ovih dana dešava sa grejanjem jasno je da Niš tone sve dublje u krizu jer je grad u rukama nesposobnih ljudi. Gradski čelnici optužuju građane koji su tražili da se isključe sa grajanja da su oni krivi što ostale Nišlije nemaju grajanje. To je spletkarenje da bi se prikrila nesposobnost. Nišlije se sa daljinskog sistema ne isključuju iz obesti. Njihova deca će se tokom ove zime smrzavati u svojim stanovima, kao što će se smrzavati i svi nemoćni i bolesni. Sigurno je da to zna Aleksandar Vučić, koji dolazi u tople sobe kasarne Vojske Srbije. On će imati  doručak, ručak i večeru, dok većina Nišlija gladuje.“ – ističe Irena Igić, predsednica Izvršnog odbora Pokreta za Preokret u Nišu.

Pokret za preokret podseća da je prethodnih meseci zbog najave dolaska Aleksandra Vučića u Niš, pored kasarni u ovom gradu sređivana i mermerna fasada Doma Vojske Srbije na Sinđelićevom trgu, kao i da je postavljena dekorativna rasveta. Pitamo se kakva je to država u kojoj se vlast razbacuje novcem i stvara blještavilo samo tamo kuda se kreće „vođa“ i dokle mu seže pogled, dok se građani smrzavaju i grcaju u bedi.  

 


#   Niš   Gradsko veće   Aleksandar Vučić   Gradska toplana JKP   Pokret za Preokret   Irena Igić
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima