Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poziv Andreju Vučiću da se aktivira: Na pomolu vlast dve porodice u Srbiji?

Bookmark and Share

03.03.2015. Južna Srbija Info

Ako Andrej Vučić prihvati poziv i aktivira se i političkom životu Srbije, imaćemo dve porodice na vlasti. Nikoliće i Vučiće!

Poziv Andreju Vučiću da se aktivira: Na pomolu vlast dve porodice u Srbiji?

Potpredsednik Srpske napredne stranke, Igor Mirović je, u izjavi za "Danas", pozvao brata predsednika stranke i premijera Aleksandra Vučića da se aktivnije uključi u rad stranačkih organa.

"Pozivam Andreja Vučića da se na aktivniji i formalniji način uključi u rad stranke, s obzirom na njegove kompetencije", poručio je Mirović

Dalje, Mirović objašnjava kako je i sam Premijer uveren u stručnost svog brata:

"Moram da istaknem da je moj brat, recimo, vrhunski stručnjak u oblasti osiguranja, ali i da trpim jak unutrašnji pritisak da ga pozovem da se uključi aktivnije u javni život, upravo zato što je moj brat. Andrej Vučić je završio Ekonomski fakultet i mogao bi puno da doprinese, Vučić.

Na pitanje, koja je uloga premijerovog brata u stranačkom životu, imajući u vidu, kako piše "Danas", njegovu ulogu na nedavnim lokalnim izborima u Srbiji, Mirović je rekao da je "Andrej Vučić samo član stranke".

"Učestvuje u stranačkom životu tako što veoma retko u pojedine opštinske odbore dođe u smislu gosta kao člana stranke. To radi na jedan krajnje primeren nacin, bez stranačke funkcije. Njegovu ulogu naduvavaju", dodao je Mirović.

"Danas" piše da su im, tražeći izjavu Andreja Vučića o njegovim stranačkim ambicijama, u Službi za informisanje SNS rekli da on ne daje izjave.

"Andrej Vučić nema političke ambicije i tu je koliko može da pomogne stranci i bratu. Nikada neće izlaziti u javnost, izjave ne daje, niti će ih davati, takve stvari ga ne interesuju. Voli svog brata i veruje mu, veruje u sve što on radi da od Srbije stvori normalnu, zdravu i modernu državu", rečeno je "Danasu" u SNS-u.

List takođe prenosi da je Mirović, komentarišući medijske navode o smeni predsednika Izvršnog odbora Radomira Nikolića, rekao da je to spekualcija.

"Ljudi svašta pišu, pojavljuju se glasine. Niko o tome nije vodio nikakav dijalog. Nije bilo reči o smeni bilo koga pa ni Radomira Nikolića, to je neosnovana spekulacija", rekao je Mirović.

 

Danas, Tanjug, Južna Srbija Info


#   SNS   Južna Srbija region   Južna Srbija Info   Igor Mirović     Ekonomski fakultet   politika     Andrej Vučić     stručnost
@sns_srbija @juznasrbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima