Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Preduzeća sa po dva direktora

rssBookmark and Share

Kuršumlija 24.08.2010. Izvor: Južne vesti

Upravni odbori kuršumlijskih Javnih preduzeća „Sporstki centar“ i „Čistoća“ smenili su direktore i imenovali nove. Međutim, stari i dalje normalno dolaze na posao, zato funkciju direktora obavljaju po dva lica.

Preduzeća sa po dva direktora

Čeka se sednica Skupštine opštine

U „Sportskom centru“ na mestu direktora sedi Radiša Jovičić (GG „Gvozdeni puk“), koji je duže vreme na ovoj funkciji, a u susednoj, novopostavljeni Dragan Đorđević, koji je do skoro bio pomoćnik direktora.

U „Čistoći“ dosadašnji direktor Darko Lazarević (GG „Zajedno za Kuršumliju“) , redovno dolazi na posao i koristi kancelariju koju je i dosad imao, a novopostavljena Biljana Milosavljević se nalazi u susednoj.

Smena starih i postavljanje novih ne može se zakonskui učiniti, sve dok ove promene ne verifikuje Skupština Kuršumlije, čija sednica nije ni zakazana.

- Po zakonu ja sam direktor, jer moju funkciju i mesto verifikuje Skupština. Sve dok se zakonski ne verifikuje smena, ostaće tako. Jeste da direktore predlažu Upravni odbori, ali ih ipak bira Skupština - kaže Darko Lazarević, direktor „Čistoće“.

On smatra da je u pitanju politička smena jer je nedavno promenjena vlast u opštini.

U Kuršumliji vlast čine DSS, SRS, NS i po jedan odbornik iz Grupe građana „Zajedno za Kuršumliju“ i PUPS- a. U opoziciji su DS u koaliciji sa GG „Zajedno za Kuršumliju“, G 17 Plus u okviru kojeg je i GG „Gvozdeni puk“ , SPS – PUPS.


#   Kuršumlija   Dragan Đorđević   Gvozdeni puk   Upravni odbor
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima