Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Propala kupovina sedam odbornika

rssBookmark and Share

Vranje 25.12.2013. Izvor: Blic

Posle izlaska SNS iz koalicije, vlast u Vranju čini samo SPS sa 26 od 65 mandata. Kupovina potrebnih sedam mandata nije uspela, a ako ponudu lidera SPS Zorana Antića odbije i DS, slede privremene mere.

Propala kupovina sedam odbornika

- Nema razloga za paniku i zabrinutost. Pregovaračkim umećem došli smo do skupštinske većine - odgovara Antić, ali ne saopštava s kim je potrebna većina obezbeđena. Kaže, takođe, da je SPS već uputio poziv DS, kako bi sa njihovih 12 odbornika bila napravljena stabilna vlast.

Za Uroša Trajkovića, predsednika URS u Vranju, sa kojim je SPS pre deset dana raskinuo koalicioni ugovor, ovo je jedan u seriji Antićevih trikova, a pregovaračko umeće znači da je u Vranju proradila politička berza.

- Uvođenje privremenih mera i raspisivanje vanrednih izbora, Antić može zaustaviti samo kupovinom odborničkih mandata. O tome se u Vranju priča na svakom koraku, pa bi to mogla da bude tema i za policiju i tužilaštvo - ocenjuje Trajković.

Poslednjih nekoliko dana su sve prisutnije informacije da će lokalnu vlast u Vranju i gradonačelnika Antića ipak spasti demokrate, koje su se baš po ovom pitanju žestoko podelile. U redovima demokrata jedna struja je za ponovni savez sa SPS, pod izgovorom da to čine u interesu građana, a druga je rada da socijaliste što pre pošalje u opoziciju.

Šta god bilo, odlukom centrale o izlasku iz vlasti, naprednjaci su u Vranju preko noći do te mere zakomplikovali političku scenu da ne bi bilo iznenađenje ni da socijalisti, posle 23 godine vladavine u Vranju, definitivno odu u istoriju.


#   Vranje   DS   SPS   SNS
@demokrate @socijalisti @sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima