Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šta se dogodilo u Brzom Brodu, dnevna politika, nesporazum, ili... Niški DS uz Dveri!

rssBookmark and Share

Niš 08.12.2019. Z.S. Južna Srbija Info

"Zahtevam hitnu reakaciju nadležnih povodom napada na aktiviste Dveri među kojima je bila i potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković", izjavio je Miodrag Stanković predsednik GrO DS-a, nakon navodnih napada na aktiviste "Dveri" u niškom naselju Brzi Brod.

Šta se dogodilo u Brzom Brodu, dnevna politika, nesporazum, ili... Niški DS uz Dveri!

Redakciji portala Južna Srbija Info, do zaključenja teksta nije stiglo saopštenje "Dveri" o proteklom događaju. Saopštenje DS-a prenosimo u celosti.

Odmah nakon postavljanja štanda u Brzom Brodu aktiviste Dveri napala su dvojica mlađih ljudi i počeli su sa vređanjem i pretanjama. Vlast nastavlja sa nasiljem nad neistomišljenicima. To se mora zaustaviti”- rekao je Miodrag Stanković predsednik Gradskog odbora DS u Nišu i jedan od lidera niškog Saveza za Srbiju.

"Nakon razbijene glave Borka Stefanovića, paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, prebijanja organizatora protesta 'Jedan od pet miliona' u kabinetu predsednika opštine Žitoradja, prebijanja odbornika Demokratske stranke iz Knjaževca, napada na opozicionog odbornika Niške inicijative i drugih slučajeva nasilja, nastavljaju se ove nenormalne scene u opštinama širom Srbije čiji su akteri funkcioneri SNS-a i njihovi batinaši.

Umesto dijaloga i pokušaja da se smire tenzije i unormali situacija, aktuelna neodgovorna vlast nastavlja sa nasiljem nad neistomišljenicima. Pozivam nadležne da hitno reaguju i kazne počinioce ali pozivam i vlast da prestane da podržava i štiti nasilnike.

Poručujem organizatorima i počiniocima svih ovakvih napada da neće uplašiti opoziciju, a građanima obećavamo da će svi oni odgovarati, ne samo politički, već i sudski za sva svoja nedela. Srbija će biti slobodna tek kada ovakve pojave iskorenimo”- zaključio je Stanković!

 

Komentara: 0


#   Niš   DS   SNS   Brzi Brod   Dveri   Miodrag Stanković
@demokrate @sns_srbija @SPDveri @Mikica_S @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima