Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stamenković: Autentične političke organizacije su retkost i u njima nema mesta za plašljive!

rssBookmark and Share

Niš 02.12.2018. Z.S. Južna Srbija Info

"Dosta je bilo" je jedina autentično nastala politička organizacija i to je retkost u svetu, a kod nas posebno", izjavila je v.d. predsednica DJB, Branka Stamenković, prilikom nedavnog boravka u Nišu, na vanrednoj Skupštini te političke organizacije.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Nakon što je početkom prošlog meseca, Branislav Mihajlović zbog, kako kažu, prekoračenja ovlašćenja i kršenja Stauta stranke, većinom glasova smenjen sa mesta predsednika, zamenica i narodna poslanica u srpskom parlamentu Branka Stamenković, izabrana je za v.d. predsednika DJB. 

U međuvremenu, DJB je 17. novembra, održao vanrednu Skupštinu u Nišu.

Po njenim rečima, i pored ove druge po redu indukovane krize u stranci i to za manje od godinu dana, DJB je uspeo da se nametne kao opozicioni lider i kao organizacija u kojoj nema mesta za kolebljive i uplašene, već samo za odlučne i hrabre "Spartance".

"Oni koji su ostali uz DJB, odlučni su da svojoj deci ponude bolju budućnost i spremni su za surovu političku borbu u Srbiji, kaže Stamenković.

Nisam ni pomišljala da ću pod "stare dane", u 46. godini da uđem u politiku..

"Nas okuplja autentičnost, koja se ogleda od prvog dana, kada nas je okupio Saša Radulović. Niko od nas, od nas, koji smo još uvek ovde, nije ni pomišljao u tom trenutku da će se baviti politikom, na profesionalni način. To je ta naša originalnost, autentičnost ideala i programa, koja se nije promenila, i u tome se mi razlikujemo od ostalih na političkoj sceni Srbije..

Na vlast dolazi onaj ko drži medije..

"I pozicija i opozicija uvek dolazi iz jednog centra, iz centra koji ima uticaj na medije i tu nema razlike još od kraja devedesetih", kaže Stamenković i dodaje, da se takva praksa primenjuje na rafiniran način i u većini zemalja u tom nekom "razvijenom" svetu.

"Partokratija je veliki problem kod nas i DJB jeste spreman da "deinstalira" - "restartuje" sistem, ponavaljam, kao jednina stranaka sa realnim programom, kako za Kosovo, tako i ekonomiju.

Kosovo i Metohija

Ona naglašava da Kosovo nije izgubljeno i da se taj se problem može rešiti Zakonom o Kosovu i Metohiji, uzimajući kao model iskustvo Danske i Farskih ostrva i to bez promene Ustava, poštujući Rezoluciju 1244.

Unutarstranački izbori..

U skladu sa Statutom DJB, izbori za novog predsednika biće održani u roku od 60 dana, a do izbora novog predsednika sva ovlašćenja predsednika preuzima i vodi zamenica predsednika Branka Stamenković.

Branka Stamenković je pokretač građanske inicijative “Majka hrabrost” za poboljšanje uslova u srpskim porodilištima, za šta je dobila četiri nagrade. Kao stipendista britanskog Sofija centra za proučavanje kosmologije u kulturi, stekla je zvanje diplomiranog kulturologa na Velškom univerzitetu "Triniti Sent Dejvid" u Velikoj Britaniji.


#   Niš   Kosovo i Metohija   Saša Radulović   Južna Srbija Info   politika   Branislav Mihajlović   Dosta je bilo   unutarstranački izbori   Branka Stamenković   DJB
@SasaRadulovich @juznasrbija @DostaJeBilo @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima