Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zbog kršenja Statuta i narušavanja ugleda stranke izglasano nepovernje Mihajloviću, Branka Stamenković novi v.d. predsednika "Dosta je bilo"

Bookmark and Share

08.11.2018. Južna Srbija Info

Inicijativa za smenu Mihajlovića pokrenuta je zbog kršenja Statuta, prekoračenja ovlašćenja i narušavanja ugleda stranke. Do naradenih unutarstranačkih izbora sva ovlašćenja predsednika preuzima i vodiće zamenica predsednika Branka Stamenković. Rok za održavanje izbora je 60 dana.

Zbog kršenja Statuta i narušavanja ugleda stranke izglasano nepovernje Mihajloviću, Branka Stamenković novi v.d. predsednika "Dosta je bilo"

"Branislav Mihajlović je napustio postojeći poslanički klub DJB i pristupio novom poslaničkom klubu „Politika mora biti drugačija“ u kojem nisu članovi DJB, čime je naneo ogromnu štetu DJB, koji je na taj način izgubio poslaničku grupu. Branislav Mihajlović je ovakvim postupanjem doneo korist drugoj političkoj opciji, što po članu 18. Statuta automatski podrazumeva prestanak članstva i ujedno svih funkcija u DJB", piše u saopštenju.

Nakon što se više od 80 odsto članova Glavnog odbora i 70 odsto članova Skupštine DJB pismeno izjasnilo za razrešenje Branislava Mihajlovića sa mesta predsednika, Glavni odbor je na današnjoj sednici odlukom aktivirao član 18. Statuta i time razrešio Branislava Mihajlovića sa mesta predsednika DJB.

"Više od 70 odsto delegata "Dosta je bilo" je u dva dana odlučilo da razreši Branislava Mihajlovića sa čela stranke. Nakon niza medijskih nastupa i izjava kojima je u javnosti širio apsolutne neistine o stranci, nazivao članove doslovno “šibicarima” i “prevarantima”, članstvo je zahtevalo da se ne čeka Skupština u Nišu zakazana za 17. novembar 2018. godine, već da se organizacija što pre zaštiti od štetnog delovanja Mihajlovića", navodi se u saopštenju.

U skladu sa Statutom DJB, izbori za novog predsednika biće održani u roku od 60 dana, a do izbora novog predsednika sva ovlašćenja predsednika preuzima i vodi zamenica predsednika Branka Stamenković.

Branka Stamenković je pokretač građanske inicijative “Majka hrabrost” za poboljšanje uslova u srpskim porodilištima, za šta je dobila četiri nagrade. Kao stipendista britanskog Sofija centra za proučavanje kosmologije u kulturi, stekla je zvanje diplomiranog kulturologa na Velškom univerzitetu "Triniti Sent Dejvid" u Velikoj Britaniji.

Inače, Branislav Stefanović dr tehničkih nauka i narodni poslanik iz Bora, izabran je za predsednika stranke DJB, krajem aprila ove godine.

 


#   smena   Branislav Mihajlović   Skupština Srbije   glavni odbor   Dosta je bilo   unutarstranački izbori   Branka Stamenković
@DostaJeBilo @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima