Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stanković: Niški aerodrom kao "milost" predsednika Srbije?!

rssBookmark and Share

Niš 18.01.2018. Južna Srbija Info

- Ne postoji niški Aerodrom “Konstantin Veliki” zbog milosti ili žrtve predsednika Srbije ili beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”, već zbog građana trećine Srbije, ali i susednih zemalja, rekao je Miodrag Stanković predsednik GrO DS u Nišu, povodom "sporne" izjave predsednika Vučića.

Foto: Belami arhiva
Foto: Belami arhiva

Razvoj niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” predstavlja kontinuitet i napor svih vlasti u Nišu od 1999. godine, dakle, nakon bombardovanja do dana danas, i ima uzlaznu putanju. Pre nekoliko godina, niški aerodrom je ušao u sastav Aerodroma Srbije, voljom vlasti SNS, i o sudbini niškog aerodroma, odlučuje se u Beogradu! 

Postavlja se pitanje, šta će se desiti sa niškim Aerodromom “Konstantin Veliki”, nakon pompezne najave koncesije beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“. Da li će ugovor o koncesiji, kao i mnogo ugovora u Srbiji, u poslednjih 6 godina, biti tajna za građane Srbije i netransparentno odlučivanje? 

Niški aerodrom može sve samo ne da ugrozi veliki beogradski aedrom! Pošto je sama struktura letova sa niškog i sa beogradskog aerodroma različita, Demokratska stranka ponovo otvara pitanje, šta je sa težnjama, željama ali i potrebama ovog dela Srbije ali i Balkana, sa otvaranjem kargo saobraćaja sa niškog aerodroma?! 

Ako ova vlast želi da pokaže dobru volju i da dokaže da ne želi centralizaciju i aerodroma, neka se potrudi da niški aerodrom ima i kargo saobraćaj. 

Sve ostalo su spinovi i dnevna politika ove autoritarne vlasti, a u funkciji izbora koji su raspisani za Beograd, kažu u niškom DS-u.

Podsetimo, pre nekoliko dana prdsednik Aleksandar Vučić je izjavio da je država dozvolila niškom Aerodromu "Konstantin Veliki" da se razvija, iako oduzima putnike beogradskom Aerodromu “Nikola Tesla”, što je izazavalo brojna negodovanja u Nišu.

 

Komentara: 0


#   Niš   DS   Aleksandar Vučić   aerodrom   Miodrag Stanković   Nikola Tesla   aerodrom Nikola Tesla
@demokrate @avucic @Mikica_S @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima