Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stanković: Početak kraja režima Aleksandra Vučića

rssBookmark and Share

20.01.2016. Južna Srbija Info

Miodrag Stanković član predsedništva Demokratske stranke i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu, izjavio je danas da udruživanje opozicije najavljuje početak kraja režima Aleksandra Vučića.

Miodrag Stanković DS Niš
Miodrag Stanković DS Niš

Stankovićevu izjavu prenosimo u celosti...

Dogodilo se ono čega su se predstavnici režima na čelu sa Aleksandrom Vučićem najviše pribojavali. Na poziv Demokratske stranke, opozicione stranke Srbije sele su za isti sto sa istim ciljem da mirno, legalno i na izborima pošalju u političku istoriju aktuelni režim u Srbiji i da omoguće njenim građanima da izaberu vlast koja je neće dalje ponižavati i koja će Srbiju podići sa dna na koji je dospela zahvaljujući “uspesima” aktuelne Vlade, kaže Miodrag Stanković, član predsedništva Demokratske stranke i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Niš, komentarišući jučerašnji sastanak predstavnika opozicionih partija, do koga je došlo na inicijativu predsednika DS, dr Bojana Pajtića.

  Sama činjenica da su se za istim stolom i istim povodom našli predstavnici različitih viđenja političke budućnosti Srbije, ali koje ipak ujedinjuje zajednički stav po mnogim pitanjima predstavlja početak kraja režima i samovlašća Aleksandra Vučića, ističe Stanković.

  Velike promene u Srbiji devedesetih godina krenule su upravo iz Niša, grada koji je zahvaljujući aktuelnoj nesposobnoj vlasti doveden do ruba propasti. 

  Očekujem da će neki od narednih sastanaka biti održan upravo u Nišu,  gradu koji je zahvaljujući aktuelnoj nesposobnoj vlasti doveden do ruba propasti, ali uprkos tome ima snage da okupi sve one koji imaju ideje, koji su sposobni, znaju šta i kako treba da se uradi da bi ovaj grad krenuo napred a ne da se iz njega iseljavaju mladi, pametni, obrazovani ljudi koji prestavljaju budućnost.

  Mi smo još u aprilu otpočeli aktivnosti na okupljanju predstavnika partija koje imaju slične političke programe i gotovo svakodnevno razgovaramo o zajedničkom radu. Tim povodom potpisali smo i nekoliko protokola o saradnji, pruživši na taj način snažnu podršku naporima Demokratske stranke da se i na nivou Srbije postigne dogovor koji će na predstojećim izborima označiti kraj vladavine Aleksandra Vučića i njegovih satelita, dodao je Miodrag Stanković.

 


#   DS   SNS   Aleksandar Vučić   izbori   Miodrag Stanković   opozicija
@demokrate @sns_srbija @avucic @Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima