Južna Srbija Info

Surdulica i Bosilegrad neosvojive tvrđave

rssBookmark and Share

Bosilegrad 25.04.2016. RTV Vranje

Specifičnost ovog izbornog ciklusa je činjenica da su naprednjaci uspeli da se nametnu i ostvare ubedljivu pobedu i u lokalnim samoupravama u kojima su neke druge političke opcije dugo imale vlast u svojim rukama.

Surdulica i Bosilegrad neosvojive tvrđave

Međutim, Surdulica i Bosilegrad su još uvek neosvojiva tvrđava za pobednike ovih izbora. Socijalisti Surdulice na čelu sa Novicom Tončevim osvojili su gotovo 70 posto glasova birača. I harizmatični Vladimir Zaharijev  u Bosilegradu odneo je ubedljivu pobedu. 

Surdulica je sinoć bila na nogama. Nepobedivi Novica Tončev sa svojim sugrađanima proslavio je ubedljivu pobedu ne samo na lokalnom već i na parlamentarnom nivou.  „Narod se odazvao u velikom broju. Izlaznost je skoro 80 posto .Gotovo tri i po hiljade glasova više za socijaliste dokaz je da smo dobro radili“ kaže Novica Tončev. On potvrđuje informaciju da će biti postavljen za potpredsednika Socijalističke partije Srbije i dodaje da je to mesto zaslužio samo zahvaljujući rezultatima koje ostvaruje.

U maloj varošici,  Bosilegradu, narod je glasao oprobanu varijantu. Vladimir Zaharijev po peti put je pobedio svoje protivnike. Prema preliminarnim rezultatima za njega kao nosioca liste „To smo mi – Vladimir Zaharijev“ glasalo je 3.267 birača. Za naprednjake se opredelilo skoro duplo manje 1501 birač, a za Socijalističku partiju Srbije glasao je samo 251 birač.
Tradicija i mentalitet naroda su, pokazalo se, u nekim sredinama za sada nepremostiva prepreka za neke političke opcije.

Komentara: 0


#   Bosilegrad   Surdulica   Novica Tončev   Vladimir Zaharijev   izbori 2016
@


 


[ Dodaj komentar ]