Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Slava Sveti Jovan Zlatousti u niškom SPS-u, posebna pažnja mladima i ljudskim pravima

rssBookmark and Share

Niš 26.11.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Gradski odbor Socijalističke partije u Nišu, obeležio je danas u svojim prostorijama partijsku slavu Svetog Jovana Zlatoustog.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Domaćin ovogodišnje slave, prvi čovek niških socijalista prof. dr Žarko Ranković, ističe, da je SPS jedina politička organizacija koja slavi Svetog Jovana Zlatoustog, i to još iz vremena i blagoslov tadašnjeg vladike Irineja, sadašnjeg patrijaraha SPC.

Upitan o predstojećim izborima, Ranković kaže da će niški socijalisti više pažnje posvetiti, mladima i ljudskim pravima, zaštiti životne sredine, kao i to, da sa svojm političkim partnerima, Srpskom naprednom strankom u Nišu, imaju odličnu saradnju na svim nivoima.

Sveti Jovan Zlatousti važi za sveca koji je nosilac ideja jednakosti i pravde, a šire je poznat po nedeljnim i prazničnim liturgijama "Jovana Zlatoustog".

Skoro ceo "sastav" niškog političkog establišmenta, bio je prisutan na ovom svečanom događaju, što potvrđuje da su socijalisti u Nišu i dalje nazaobilazan faktor u političkom životu grada.

Nakon sečenja kolača sveštenika Eparhije niške, domaćini i gosti u opuštenoj atmosferi uz bogatu trpezu, ćaskali su i "sklapali" poslove.

Obeležavanje krsne slave SPS-a, pratio je i veliki broj medija..

I pored velikog broja funkcionera i gostiju iz drugih političkih opcija, na današnjoj proslavi, vidno je bilo odsustvo pojedinih gradskih funkcionera SPS-a, kao i socijalističke omladine, za razliku od prošlih godina, sveopšti je utisak novinara.


#   Niš   SPS   Žarko Ranković   Srpska slava   Sveti Jovan Zlatousti
@socijalisti @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima