Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U skupštini Srbije i dalje traje rasprava o rebalansu budžeta

Bookmark and Share

Beograd 26.10.2014. Z.S.-Južna Srbija Info

I pored najave Maje Gojković, da će danas biti usvojen rebalans budžeta, u Narodnoj skupštini Srbije i dalje je u toku je rasprava na predloženi rebalans budžeta i poslanici su do sada razmotrili svega oko 20 i nešto amandmana,od ukupno podnetih 70.

U skupštini Srbije i dalje traje rasprava o rebalansu budžeta

Poslanici vladajuće većine danas su ponovili da je štednja nešto što je neophodno  u državnoj kasi i da je potrebno smanjenje plata u javnom sektoru i penzija. Opozicioni poslanici većinu amandmana uložili protiv smanjenja penzija i plata u javnom sektoru.

Poslanici Srpske napredne stranke su najavili da će rebalans biti usvojen oko 20 časova, ali kako rasprava još uvek traje, potpuno je neizvesno je do kada će rebalans biti usvojen.

Rasprava sporo traje zbog čestih replika vezanih za političke aktuelnosti koje nisu tema današnje sednice.

Za predlog rebalansa , glasaće sasvim izvesno poslanici vladajuće koalicije, pored SNS i SVM, SPO, Nove Srbije, JS, SDPS, PUPS i SPS-a, za rebalans, kako su najavili, neće glasati,  DS, NS i NDS.

Komentara: 0


#   Beograd   DS   SPS   SNS   budžet   SPO   tema dana   Nova Srbija   NDS   Nova stranka   PUPS   Skupština Srbije   rebalans      
@demokrate @socijalisti @sns_srbija @NovaSrbijaGONis @NovaStranka @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima