Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ulaganjem u sport i kulturu, ulažemo u budućnost

rssBookmark and Share

Niš 07.04.2016. Južna Srbija Info

Kultura i umetnost su oblasti društvenog života koje u isto vreme predstavljaju bogatstvo jednog društva, ali uz mudro promišljanje i planiranje mogu biti i njegova razvojna šansa, rekao je Miodrag Stanković, predsednik GrO DS U Nišu.

Ulaganjem u sport i kulturu, ulažemo u budućnost

Grad Niš kao centar jugoistočne Srbije, koji osim što raspolaže bogatim kulturno istorijskim nasleđem prepoznat je i kao organizator velikog broja značajnih i izuzetno posećenih kulturnih manifestacija (Filmski susreti, Horske svečanosti, Nišvil, Nisomnia, Likovna i Književna kolonija Sićevo), koje su samim tim i odlični turistički resursi. Obrazovne institucije (Umetnička i Muzička škola, Fakultet umetnosti) i mladi, školovani umetnici su izuzetan potencijal koji mora da dobije uslove za dalji lični razvoj i unapređenje kulture u Nišu. Posebna pažnja će biti posvećena institucijama kulture u nadležnosti grada i ne sme se više dozvoliti ponižavanje umetnika i stvaralaca koji žive i rade u Nišu i koji su poznati i u međunarodnim krugovima, a kojima se postavljaju neiskusni i nesposobni rukovodioci koji se dovode van Niša. 

Mladi, njihova prava na obrazovanje, sport, kulturu, zapošljavanje su oduvek bili prioriteti od izuzetnog značaja za Demokratsku stranku. Njima će biti stvoreni dodatni uslovi za sopstveni razvoj i unapređenje kvaliteta života, za njihovu bezednost i biće im pružena prilika da aktivno učestvuju u kreiranju politike koja ima uticaj ne samo na njih već i na njihove porodice i okruženje u kome žive i stvaraju. Sve obrazovne institucije će dobiti ne samo terene već i zatvorene sale za «fizičko vaspitanje», i istovremeno će se za postojeće obezbediti adekvatna finansijska sredstva za održavanje. Završićemo zapadnu tribinu stadiona Čair, jer trenutna vlast nije pokazala ni interesovanje da se ta završi a kamoli da nešto i urade. Postojeći sportski objekti (kompleks Centra Čair) će se više koristiti i biti na raspolaganju što većem broju korisnika. Biće obezbeđena i sredstva za izgradnju i održavanje sportskih terena na teritoriji prigradskih i seoskih MZ, jer pravo na bavljenje sportom ne sme biti privilegija građana/ki koji žive u urbanim (gradskim) delovima grada, već će to biti omogućeno i stanovnicima, posebno mladim ljudima koji žive u prigradskim i seoskim sredinama, rečeno je na konferenciji za novinare Demokratske stranke u nišu.

 


#   Niš   DS   Fakultet umetnosti   Muzička škola   Miodrag Stanković   Filmski susreti   književna kolonija   sportski objekti   fizičko vaspitanje   izbori 2016
@demokrate @Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima