Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vranje: Smenjeni svi direktori JP

rssBookmark and Share

27.07.2012. Autor : M.Gajić |

Na drugoj sednici Skupštine Vranja, odbornici su većinom glasova usvojili Predlog odluke o završnom računu budžeta grada Vranja za 2011. godinu i Predlog poslovnika Skupštine grada, koji će nakon izmena, kako je rekla sekretar Skupštine Ljiljana Stojanović, doprineti efikasnijem radu lokalnog parlamenta.

Vranje: Smenjeni svi direktori JP

Usvojeni su i Predlog odluke o promeni Statuta Grada Vranja, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Regionalnog centra za talente, Rešenje o razrešenju direktora JU Centar za razvoj lok. usluga socijalne zaštite, kao i Predlog rešenja o izboru članova Saveta za javnu bezbednost i sigurnost građana i lokalne samouprave.

Prema rečima gradonačelnika Zorana Antića, jedan od prvih zadataka Saveta biće da odgovori na pitanja "da li se građani osećaju bezbedno i da li je sačuvan red i mir nakon nedavnih paljevina u gradu, kada je i stradalo vranjsko Pozorište".

Usvojen je i Predlog rešenja o imenovanju članova stalnih radnih tela – saveta i komisija Skupštine grada Vranja.

U nastavku sednice, odbornici su većinom glasova imenovali nove direktore javnih ustanova i preduzeća. Novi direktor Direkcije za razvoj i izgradnju grada je Nebojša Nikolić, diplomirani inženjer arhitekture. Za direktora Vodovoda imenovan je diplomirani ekonomista Krsta Janjić, a Novog Doma Živko Stamenković, diplomirani inženjer prerade drveta.

Vršilac dužnosti direktora Zavoda za urbanizam je arhitekta Marija Nikolić, a za direktora Skijališta Besna Kobila imenovan je Dejan Manić, diplomirani ekonomista. Petar Milosavljević, diplomirani pravnik obavljaće funkciju direktora Centra za socijalni rad, a Dejana Bogdanović, diplomirani psiholog direktor Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite.

Za direktora Pozorišta "Bora Stanković", imenovana je profesor razredne nastave i glumica Pozorišta, Radmila Đorđević, a Narodnog univerziteta Tatjana Stojević, menadžer u industriji. Novi direktor Turističke organizacije je diplomirani pravnik Tomislav Stojanović, a Istorijskog arhiva Dobrinka Lazanovski Ilijev, dok će Centrom za talente u Vranju rukovoditi Marjan Stanković, profesor likovne kulture.


#   Nebojša Nikolić   Bora Stanković   Besna Kobila   odbornici   Petar Milosavljević   Tomislav Stojanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima