Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Položeni venci na spomenik žrtvama NATO bombardovanja u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 07.05.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Danas, na dan koji ne smemo i ne možemo da zaboravimo, Niš je obeležio 25. godišnjicu od katastrofalnog napada NATO snaga koji je uzdrmao grad. Položeni su venci na spomenik žrtvama NATO bombardovanja, odajući počast svim nevino nastradalim u ovom tragičnom događaju.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Pre 25 godina, na današnji dan, Niš je bio meta silnih napada NATO snaga. Kasetne bombe su zasule grad, ostavljajući pozadi sećanje na neopisivu tragediju. Šesnaest ljudi je izgubilo život, a osamnaest je teže ranjeno. Bol i gorečina ovog napada ostali su u sećanju Nišlija, ali i cele Srbije.

Spomenik žrtvama NATO bombardovanja postavljen je kao trajna opomena ovom tragičnom delu i kao počest svim ljudima koji su izgubili život u ovoj nespravedlivoj tragediji. Polaganje venca na ovaj spomenik simbolizuje našu posvećenost da ne zaboravimo, da poštujemo sećanje na sve žrtve, i da se zalažemo za mir i solidarnost u svetu.

Dok se sećamo ovog tragičnog dana, odamo počast svim žrtvama i ponovno potvrđujemo našu rešenost da se borimo za mir i mirno rešavanje sukoba. Neka nam ovaj dan bude upomene i učenja, ali i potsećanje da se takve tragedije nikada više ne ponove.

 

 

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   godišnjica   NATO bombardovanje   kasetne bombe
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima