Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ponovo se urušio potporni zid na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri

rssBookmark and Share

Grdelička klisura 20.08.2018. RTS, Južna Srbija Info

Od juče se obrušilo ukupno oko 100 metara zaštitne kosine na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri, javlja dopisnik RTS-a. Angažovani su stručnjaci koji će raditi na sanaciji, rečeno je na konferenciji za novinare tokom koje se zid stalno urušavao. Ostao je još mali deo zida u sredini, a očekuje se da će se i on urušiti.

Foto: RTS
Foto: RTS

Juče su "Koridori Srbije" saopštili da je, na deonici Gornje Polje – Caričina Dolina, ispred tunela Predejane, došlo do oštećenja potporne konstrukcije i destabilizacije dela zaštitne kosine.

Zamenik šefa projekta "Jug" Leonid Vuković rekao je na konferenciji za novinare da su angažovani stručnjaci koji će videti na koji način je moguća sanacija. 

U junu ove godine je počela dodatna stabilizacija zaštitnih kosina kojih ima oko 155.000 kvadratnih metara na deonici od oko 26 kilometara. 

Izvođač radova na ovom potezu je španska kompanija "Azvi". Radovi se finansiraju iz kredita Evropske investicione banke.

Inače, ovo je treće obrušavanje potpornih zidova od aprila. Prvo oštećenje je odmah sanirano i nije ugrozilo izgradnju tunela "Predejane". 

Drugo oštećenje je bilo u martu ove godine i u toku je sanacija.

Komentara: 0


#   auto-put   Grdelička klisura   koridor 10   izgradnja   potporni zid   Koridori Srbije   urušavanje   Caričina Dolina
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}