Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Posao za 95 radnika

rssBookmark and Share

16.05.2013. Autor: M.M.

Opština Prokuplje i Nacionalna služba za zapošljavanje će tokom naredne nedelje započeti realizaciju programa aktivnih mera zapošljavanja, za koje je obezbeđeno 11 miliona dinara, od kojih je lokalna samouprava izdvojila šest miliona, a budžet Republike pet miliona dinara.

Posao za 95 radnika

Prema rečima predsednika Lokalnog saveta za zapošljavanje Ivana Rakočevića, oko 95 radnika biće zaposleno kroz programe subvencije za otvaranje novih radnih mesta, za koje je izdvojeno 2.200.000 dinara. Ovim programom zaposliće se 11 lica, a poslodavci će, uz bespovratna sredstva od 200.000 dinara po radniku, imati i obavezu da sklope ugovor o radu na minimum godinu dana. Za program javni radovi predviđeno je upošljavanje 65 lica na period od tri meseca sa mesečnom nadoknadom od 21.000 dinara i izdvojeno 6.600.000 dinara. Treći program je stručna praksa u okviru koje će biti angažovano 10-15 lica sa srednjom, višom i visokom stručnom spremom, na period od šest, devet i 12 meseci i nadoknadom od 15.000 dinara mesečno. Za to je izdvojeno 2.184.000 dinara, isključivo za ustanove gde je zakonom predviđena obaveza polaganja stručnog ispita.

Rakočević je naglasio da će javni poziv za poslodavce biti objavljen tokom naredne nedelje na sajtu Opštine Prokuplje, Nacionalne službe za zapošljavanje i u listu "Poslovi". Kontrolu sprovođenja javnih radova vršiće nadležna komisija. Prema rečima Rakočevića, radovi bi trebalo da počnu oko 15. juna 2013.


#   zapošljavanje   subvencije   posao   javni radovi   Ugovor o radu   javni poziv   stručna praksa   bespovratna sredstva
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima