Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Požar u okolini Preševa zaustavljen sto metara od domaćinstava, borova šuma još gori

rssBookmark and Share

Preševo 06.08.2022. DANIJELA MANIĆ STOJILKOVIĆ RTS

Čitavu noć i jutros vatrogasne ekipe se uz pomoć meštana bore s velikim požarom koji zahvatio borovu šumu i nisko rastinje kod Preševa. Gorelo je 50 hektara u atarima sela Crnotince, Rajince, Gornja i Donja Šušaja.

RTS Screenshot
RTS Screenshot

U višim predelima iznad brda Crnotrnca vatra je zagašena, ali još uvek postoji opasnost da se ponovo rasprši zbog visokih temperatura. Dim se širi ka regionalnom putu i Koridoru deset i smanjuje vidljivost.

Požar koji je izbio u okolini Preševa još nije ugašen niti lokalizovan, gori borova šuma i nisko rastinje. 

Domaćinstva više nisu ugrožena zahvaljujući vatrogascima spasiocima iz Bujanovca, Preševa i Vranja i drugih delova Srbije koji su uz pomoć meštana čitavu noć gasili požar.

Sprečeno je da se vatra proširi do okolnih kuća koje su na stotinak metara. 

U višim predelima iznad brda Crnotrnca vatra je zagašena. Vatrogasci su na tom delu gasili požar čitave noći ali se još uvek dimi i još uvek postoji opasnost da se vatra rasprši, jer će  tokom dana biti visoke temperature.

Nedžmedin Ahmedi, šef Službe za vanredne situacije u Preševu rekao je, da je trenutno na potezu sela Gornje Šošaje, požar na tridesetak metara. Na licu mesta su vatrogasno-spasilačke jedinice, intervenišu po potrebi i očekuju da će kompletno biti ugašen požar.

Naveo je da su tražili od Sektora za vanredne situacije da pošalje helikoptere za gašenje vatre, jer je sinoć postojala opasnost da se vatra proširi na oko 500 hektara šume.

"Srećom, intervenisali su vatrogasci iz Pčinjsko-jablaničkog regiona i stanje je pod kontrolom", rekao je Ahmedi dodajući da se pretpostavlja da je uzrok požara ljudski faktor.

Štab za vanredne situacije je zasedao juče i proglasio vanrednu situacija na teritoriji Crnotrnca, Rajinca i Šušaje.

Komentara: 0


#   Preševo   požar   vatrogasci   vatra
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima