Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prekinuta Verbićeva pres konferencija zbog pitanja o doktoratima

rssBookmark and Share

Leskovac 12.06.2014.

Saradnici ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Srđana Verbića, prekinuli su danas konferenciju za novinare u Leskovcu, zbog pitanja o doktoratima poznatih ličnosti.

Prekinuta Verbićeva pres konferencija zbog pitanja o doktoratima

Šef kabineta ministra prosvete Nemanja Đorđević rekao je tom prilikom da se novinari nisu držali dogovorene teme o maloj maturi, te da on "može da prekine pres konferenciju zato što je šef kabineta".

"Ja sam kriv, mene mrzite", rekao je Đorđević novinarima.

Novinari su prekidani pri pokušaju da saznaju mišljenje ministra prosvete o doktoratu ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića na Univerzitetu Megatrend i akreditacijama viskoškolskih ustanova, a na pitanje da li će se pridružiti peticiji svojih kolega za preispitivanje doktorata vlasnika Megatrenda Miće Jovanovića, ministar je rekao da to nije posao ministarstva.

"Čemu nam služe komisije za akreditaciju, čemu služe univerziteti, senati, rektorati, šta se tamo dešava? Svako treba da radi ono što mu je posao. Posao ministarstva je da sistemski rešava stvari.

Ukoliko sistem predviđa da se reaguje u određenoj situaciji, ukoliko nadležno ministarstvo u određenoj situaciji reaguje - reagovaćemo", izjavio je Verbić.

Ministar je prethodno na zatvorenom sastanku sa direktorima škola u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu razgovarao o sprovođenju male mature.

"Očekujemo da prođe bez problema. Sve je spremno. Zajednički je utisak da želimo da završni ispit postane jedan normalni, sastavni deo školovanja. To će se videti onoga trenutka kada nam više ne budu bile potrebne policijske marice da razvoze testove", kazao je Verbić.

Nebojša Stefanović je prošle godine doktorirao na Megatrend univerzitetu, a za delove tog doktorta trojica naučnika iz Srbije koji rade na visokoškolskim ustanovama u Velikoj Britaniji, tvrde da su plagijati. Nakon tih tvrdnji naučnika, objavljenih na sajtu Peščanika, taj portal je izložen mrežnim napadima.

 


#   Leskovac   Nebojša Stefanović   Srđan Verbić   Nemanja Đorđević
@nesastefanovic @sverbic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima