Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Preminula novinarka Gorica Nešović, omiljeno lice jutarnjeg tv programa

Bookmark and Share

06.10.2022. Južna Srbija Info

Danas je u Beogradu u 59. godini preminula novinarka Gorica Nešović.

Foto: RTS skrinšot
Foto: RTS skrinšot

Gorica Nešović bila je srpska radijska novinarka, najpoznatija po popularnom nacionalnom jutarnjem radijskom programu.

Gorica Nešović je rođena 15. maja 1964. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru radio-voditeljke započela je 1982. godine kao saradnica omladinske emisije Ritam srca na Studiju B. Objavila je tri knjige inspirisane običnim životom. Ima sina Marka, razvedena je, živi i radi u Beogradu.

Godine 1982. postala je član redakcije Omladinskog programa Ritam srca , koji se tada emitovao na Studiju B, a iz kojeg je kasnije nastao Radio B92. Od 1989. do 1991. eksperimentisala je sa različitim žanrovima : Vampir kviz, One man show, Poplava. Početkom devedesetih vodila je emisije na Trećem kanalu, a zatim na Televiziji Studio B zabavno muzičke programe Videodrom i Neosvest. Bila je i urednica beogradskog Radija Siti.

Tokom osamdesetih godina radila je i kao Disk-džokej u tada popularnim klubovima Akademija, Fuzija i Buha, gde je birala muziku.

 Nakon toga Gorica Nešović radi kao programska direktorka Radija B92 i voditeljka najslušanijeg radijskog jutarnjeg programa u Srbiji Dizanje. Slušaoci Prvog programa Radio Beograda mogli su da prate emisiju Buđenje koju je uređivala i vodila sa prijateljem i kolegom Draganom Ilićem. Posle četiri godine buđenja na talasima „Radio Beograda“, pozitivne vibracije, koje dugogodišnji voditeljski tandem stvara, seli se na frekvencije novog radija – Indeks. Danas zajedno uređuju i vode jutarnji program Buđenje svakog radnog dana na pomenutom nacionalnom radiju. Pošto su se 2003. godine na radiju „B92“ upustili u zajedničko vođenje jutarnjeg programa Dizanje, Gorica i Dragan su uvideli da su jedno drugome delić slagalice koji je nedostajao da bi slika bila potpuna, pa su tako osnovali i produkciju Supermiš d.o.o. Gorica je napisala i tri romana, Priči nikad kraja sa svojom prijateljicom Jelicom Greganović, Kuvarica i Nije strašno ako padneš, strašno je ako ne ustaneš.

Komentara: 0


#   RTS   novinari   voditelj   mediji   In memoriam   Gorica Nešović   StudioB
@rts_vesti @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima