Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Problemi sa vodosnabdevanjem, ali i divljim svinjama u Vukmanovu

rssBookmark and Share

Niš 02.07.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Darko Bulatović razgovarao je sa meštanima Berbatova i Vukmanova. Susretu su, pored Gradonačelnika, prisustvovali i predstavnici EPS, Gradske opštine Palilula, Direkcije za izgradnju grada, JKP "Naisus", JKP "Medijana", JKP "Parking servis" i Sekretarijata za poljoprivredu.

Problemi sa vodosnabdevanjem, ali i divljim svinjama u Vukmanovu

Gradonačelnik je istakao da će u Budžetu za narednu godinu biti tri puta više sredstava za Program izgradnje i komunalnog uređenja  i da će to stvoriti uslove da se mnogo više i radi na obezbeđivanju boljih uslova za život bez obzira da li je u pitanju gradsko ili prigradsko područje.

Meštani su Gradonačelnika upoznali sa najvećim problemima, a kao goruća, u razgovoru su istaknuta pitanja vodosnabdevanja, električne energije, putne infrastrukture, kanalizacije, a kada je u pitanju Vukmanovo, i velika šteta koju usevima nanose divlje svinje, ali i lovci koji ih love.

Predstavnici Elektroprivrede najavili su početak radova na zameni stubova i provodnika na 10 KV dalekovodu od Gabrovca do Vukmanova, što bi, kada radovi budu završeni, što se očekuje do kraja letnje sezone, trebalo da ovom selu, ali i susednom Berbatovu omogući mnogo stabilnije i urednije snabdevanje električnom energijom.

Ove nedelje počeće i sanacija kolovoza i udarnih rupa na putu do Vukmanova i Berbatova, košenje trave i rastinja duž puta i u samim selima, kao i zamena uličnog osvetljenja.

Takođe, dogovoreno je da se po pitanju vodosnabdevanja i održavanja seoskih vodovoda aktivnije uključe i stučnjaci JKP Naissus koji treba pregledaju sistem i predlože mere za buduće održavanje i poboljšanje sistema kojim se vodom snabdevaju meštani Vukmanova, pre svega.

Pored toga, naglašena je i potreba za organizovanim odvozom smeća iz Vukmanova i Berbatova, koji još nisu u sistemu JKP Medijana, i početak te aktivnosti planiran je za početak jeseni.

Gradonačelnik Bulatović je rekao da će slični sastanci sa meštanima ostalih seoskih i prigradskih naselja u Nišu biti organizovani i narednih nedelja, kako bi se u pripremi planova i programa izgradnje za narednu budžetsku godinu u što većoj meri sagledale i realne potrebe građana, i iznašla rešenja za goruće probleme.


#   Niš   Darko Bulatović   vodosnabdevanje   divlje svinje   infrastruktura   Berbatovo   električna energija   Vukmanovo
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima