Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prokupačke i Kuršumlijske ulice u mraku

rssBookmark and Share

Prokuplje 30.09.2013. Autor: Rts-JužnaSrbija.Info

Retko postavljeni stubovi, slabe ili polomljene sijalice, dugo čekanje na popravku najčešće su zamerke Prokupčana i Kuršumličana na kvalitet ulične rasvete.

Prokupačke i Kuršumlijske ulice u mraku

Oni kažu da treba češće da se menjaju sijalice, naročito u sporednim ulicama.

U mnogim selama svetla nema, a do nedavno su, zbog velikih dugovanja, bila u opasnosti sela sa regulisanom rasvetom.
 
Nikola Žugić iz Stručne službe mesnih zajednica opštine Prokuplje kaže da su uspeli nekako da se ne isključe sa mreže sva sela zbog dugova.

U Direkciji za urbanizam, koja je zadužena za održavanje, potvrđuju da problema ima.

"Poteškoće rešavamo u hodu, pružamo se koliko nam je guber širok. Što se tiče izgradnje nove mreže, to će morati da sačeka narednu godinu. Molim građane za strpljenje", kaže Novica Radosavljević, v.d. direktora Javnog preduzeča Direkcija za urbanizam i uređenje Prokuplja.

Najveći problem su, dodaju u Direkciji, propusti koji su napravljeni prilikom izrade projekata prema kojima, u nekim delovima grada, ulična rasveta nije ni predviđena. To je slučaj u ulici Ćirila i Metodija koja je  jedna od najdužih ulica u gradu. Sa jedne njene strane je Dom starih, sa duge Visoka poljoprivredna škola i Dom zdravlja, ali je ta ulica celom svojom dužinom sasvim neosvetljena.

Bez svetla je i zaštitni znak grada - brdo Hisar.

Ovde je ulična rasveta predviđena, ali projekat nikad nije do kraja realizovan pa je, do daljnjeg, ipak sigurnije boravak u prirodi završiti s prvim mrakom.

Iz direkcije za izgradnju u Kuršumliji međutim ostali su nedostušni za bilo kakav komentar povodom ovog problema koji muči njihove građane.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Dom zdravlja   Direkcija za urbanizam   Poljoprivredna škola   ulična rasveta   Dom starih
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima