Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rok za legalizaciju objekata ističe 1.marta

rssBookmark and Share

26.01.2017.

U velikoj Sali Skupštine Grada Niša predstavnici ministarstva Građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture održali su u prisustvu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, sastanak sa članovima komisija za popisivanje objekata koji su zaduženi za realizaciju procesa ozakonjenja objekata na teritoriji niških opština.

Rok za legalizaciju objekata ističe 1.marta

Rok za ozakonjavanje objekata  je pomeren do 1.marta 2017.godine, do kada bi trebalo da se završi popis ovih objekata.

U Nišu je do sada ovaj proces tekao veoma sporo, pa je formiranjem novih komisija za popisivanje objekata čiji su članovi pravnici i inženjeri građevinske struke učinjen novi napor da se ovaj proces ubrza.

Predstavnici komisija imali su priliku da u direktnom razgovoru sa stručnjacima iz ministarstva otklone sve nedoumice vezane za obavljanje njihovog dela posla.

Zakon o ozakonjenju objekata usvojen je 20. novembra 2015.godine. Zakon o ozakonjenju trebalo bi da po brzoj i jeftinoj proceduri omogući građanima da legalizuju svoje objekte. Cilj je da se za što kraće vreme ozakoni što više bespravnih objekata, po što nižim cenama, kako bi se saznao konačan broj nekretnina u Srbiji. Procenjuje se da je u Srbiji proteklih godina izgrađeno oko 1,5 miliona nelegalnih građevina koje bi trebalo da budu uvedene u legalne tokove. Nekretnine koje su izgrađene na “divlje” koje nisu prijavljene ili evidentirane moraju da se popišu i uknjiže u katastar nepokretnosti. Cene taksi za ozakonjenje, kreću se od 5.000 do 50.000 dinara – u zavisnosti od površine objekta.


#   Darko Bulatović   legalizacija objekata   Skupština grada Niša   Ministarstvo građevinarstva
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima