Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišu za samo nedelju dana popisano 10.000 nelegalnih objekata

rssBookmark and Share

Niš 09.02.2017. Južna Srbija Info

Za poslednjih sedam dana Grad Niš popisao je više od 10.000 nelegalno izgrađenih objekata, što je čak četiri puta više nego do tada, rekla je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući pomoćnica ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Darinka Đuran.

U Nišu za samo nedelju dana popisano 10.000 nelegalnih objekata

„Niš je od najgorih u poslu legalizacije, poslednjih nedelja postao jedan od najboljih gradova koji trenutno popisuju nelegalno izgrađene objekte. Najkasnije do 10. marta Niš će imati  bazu podataka. Rok ne sme da se prekorači“, rekla je Đuran.

Prema rečima gradonačelnika Darka Bulatovića popis u 10 reona vrše pojačane, udvostručene ekipe uz pomoć ljudi iz svih pet gradskih opština. Do sada je ostvaren dnevni prosek popisanih objekata 950. On je naglasio da će posao biti završen na vreme i da su od nadležnih iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobijena jasna uputstva za rad koja se na terenu primenjuju.

Na današnjoj konferenciji za novinare rečeno je da će ministarstvo na svaka tri meseca kontrolisati rad lokalnih samouprava i da će prioritet u ozakonjenju imati porodične kuće i stanovi jer je Zakon o ozakonjenju upravo i donet da bi se građanima pomoglo da ozakone svoje nelegalne objekte. Ozakonjenjem kuća i stanova građani povećavaju vrednost svoje imovine, dok će lokalne samouprave ubrzanjem ozakonjenja značajno povećati prihode.


#   Niš   Darko Bulatović   legalizacija objekata   bespravni objekti   Ministarstvo građevinarstva
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima