Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Saslušan sin policajca koji je hteo da pregazi geja motorom!

rssBookmark and Share

13.03.2013. Autor: L.Mitrović-JužnaSrbija.Info

Maloletni M.K. koji je motorom pokušao da pregazi Stefana Radovića iz Kuršumlije koji se javno deklarisao kao homoseksualac, saslušan je danas u policijskoj stanici u tom gradu u pratnji svog oca Kuršumlijskog policajca.

Saslušan sin policajca koji je hteo da pregazi geja motorom!
Maloletni M.K. sin policajca policijske stanice u Kuršumliji pokušao je juče popodne da motorom za koji nema dozvolu pregazi Radovića, a potom se prema njegovim rečima zaustavio i sa šrafcigerom u ruci prišao mu i pretio da će ga izbosti.

Radović koji je od policije danas zatražio da se protiv M.K. preduzmu sve zakonske mere, ocenio je da je"ovo još jedan pokušaj da se zastraše svi pripadnici LGBT populacije, ali i sve osobe koje su na neki način drugačije (debeli, slepi...)''.

On je rekao da se i nakon napada, sinoć u večernjim časovima napadač vozio motociklom iznad porodične kuće Radovića.

- Kada je prolazio pored mog prozora usporavao je kretanje i vikao ''pederu'' , ''pederu'', o čemu je policija danas takođe obaveštena, Kazao je Radović.

On je istakao da se ne boji nikoga ali da želi da zaštiti sebe i svoju porodicu torture neprijatnosti.

Osim policije o incidentu je odmah obaveštena i Gej Strejt Alijansa (GSA) iz Beograda, a s obzirom da je u pitanju maloletno lice, policija će kako saznajemo sa predmetom upoznati i centar za socijalni rad u Kuršumliji.


#   policija   Centar za socijalni rad
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima