Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sigurna kuća u Leskovcu se gradi uz zgradu policijske stanice

rssBookmark and Share

Leskovac 29.01.2014. JužnaSrbija.Info

Sigurna kuća za žrtve zlostavljanja u Leskovcu, nasilja i trgovine ljudima će biti locirana u Mlinskoj ulici, u zgradi nekadašnje "Naše reči" koja je u vlasništvu Centra za socijalni rad.

Sigurna kuća u Leskovcu se gradi uz zgradu policijske stanice

Zgrada se nalazi u neposrednoj blizini Policijske uprave Leskovac sa kojom će sistem video nadzora biti direktno povezan, pa će eventualna intervenicja biti moguća za samo nekoliko minuta, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

- U prvoj fazi radiće se sanacija kroja zgrade za šta će biti izdvojeno 2,5 miliona dinara. Postoji početan dogovor da nam se, po završetku sanacije i adaptacije objekta, u opremanje objekta pridruži Fondacija B92, a očekujemo da se akciji pridruže i ugledni privrednici i društveno odgovorna preduzeća iz Leskovca. Sigurna kuća će imati 4 sobe za dnevni boravak, jednu kancelariju, kuhinju i kupatilo i moći će da primi do 15 osoba - kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Prihvatilište za žene i decu žrtve nasilja u Leskovcu, u iznajmljenom prostoru, radi već desetak godina i bilo je utočište oko 200 žena. Iz gradske kase je samo tokom prošle godine izdvojeno milion i 152 hiljade dinara za zbrinjavanje žena koje su žrtve nasilja. Sigurna kuća biće ustanova regionalnog karaktera.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   sigurna kuća   Fond B92   video nadzor   žrtve nasilja
@CvetanovicG @FondB92 @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima