Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sindikat ujedinjene policije traži smenu načelnika PU Vranje

rssBookmark and Share

Vranje 05.02.2013. Autor: M.Mitić

Sindikat ujedinjene policije pozvao je načelnika vranjske policije Slađana Velinovića da podnese neopozivu ostavku zbog, kako se navodi, službene i moralne odgovornosti za nezadovoljavajuću bezbednosnu situaciju u tom gradu.

Sindikat ujedinjene policije traži smenu načelnika PU Vranje
U otvorenom pismu koje potpisuje Zoran Petrović, a u koje Južna Srbija imala uvid predsedavajući Saveta sindikata, Velinović se optužuje za ponašanje koje šteti ugledu službe, suprotnom kodeksu policije, kao i stvaranje nepovoljne situacije.

Između ostalog, sindikat ističe da je načelnik imao službenu i moralnu odgovornost usled postavljanja spomenika borcima Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca, kao i da je tokom njegovog mandata Vranje postalo prepoznatljivo po piromanskim slučajevima.

"Smatramo da ste prihvatili prava, a da ste svesno izbegavali pripadajuće obaveze. Mišljenja smo bili da ćete kao policajac (terenac) preuzeti sve aktivnosti na otklanjanju problema u radu, i savremenim (demokratskim) razmišljanjem, poboljšanjem uslova za rad i tehnologijom unaprediti rad policijskih službenika", piše u nastavku pisma.

Sindikat ujedinjene policije ističe da se načelnik vranjske policije za kratko vreme našao na udaru senzacionalističkih članaka u kojim je indirektno ugrožen kredibiltet i ugled MUP-a.

"U novinskim člancima kao i raznim dopisima, opisani ste kao čovek koji svojim radom teži ka razbijanju odnosa zaposlenih, osvetljoljubivi prema kolegama sa kojim ste od ranije u svađi i krajnje neprofesionalni prema neistomišljenicima", navodi se u pismu u kojem se traži da Velinović podnese u roku od najkasnije 8 dana.    

Komentara: 3


#   Vranje   Južna Srbija region   sindikat   Zoran Petrović   Zoran Petrov
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Gost, 06.02.2013.:
    Po onoj narodnoj "Gde ima dima ima i vatre". Licno poznajem autora zahteva za smenu Velinovica okarakterisanog u komentarima negativno i ja se pridruzujem kao podrska tim negativnim komentarima u smislu sindikalaca neradnika. Ali, ako procitate u "Tabloidu" da su i nacelnik Velinovic Sladjan i komandir Policijske ispostave u Vranju Petrovic Marjan lezali na Psihijatrijskom odeljenju Vranjske bolnice i lecili se od tezih dusevnih oboljenja onda je zahtev sindikalista za smenu nacelnika Velinovic Sladjana potpuno opravdan.

  • (+0) (-0)

    Gostic, 07.02.2013.:
    Ajte, molim Vas, gospodine Gost. Obavestajnu bezbednosnu dousnicku mrezu Velinovic i Petrovic razvili su u bolesnickom krevetu Dusevne bolnice u Vranju(po beogradski ludara) sa pacijentima. Indikativan dokaz je da su sluzbene beleske protiv gradjana sacinjene bas kod tih dusevnih bolesnika( drugara Velinovica i Petrovica), naravno u njihovim kucama. Po onoj narodnoj:"J.... lud zbunjenog."Samo sto su zbunjeni bili normalni i posteni gradjani za koje samo dusevni bolesnici mogu da daju lose karakteristike u sluzbenim policijskim beleskama. Zbog kaljanja ugleda pripadnika MUP-a Srbije i Policije , oba prozvana Velinovic i Petrovic ne bi trebalo da se zadrze u Policiji.

  • (+0) (-0)

    Marko Kraljevic, 08.02.2013.:
    Podrska gospodinu Gostu i Gosticu. Licno mi je poznato da je policajac u uniformi koji je protiv mog najboljeg druga(najnormalnijeg coveka koji u zivotu nije popio ni tabletu bensedina) sacinio sluzbenu belesku kod dusevnog bolesnika naravno u kuci, a ne u bolnici i zbog toga sto je naneo stetu postenom i normalnom gradjaninu Vranja na nacin da je u sluzbenoj belesci slagao tj. napisao policijsku laz sakrivsi se iza dusevnog bolesnika dousnika kod kojeg je u kuci sacinio sluzbenu belesku(jer dusevnom bolesniku niko nece da zameri) napredovao je u sluzbi tako sto je skinuo policijsku uniformu i postao inspektor u civilu.Ja se ne plasim i da me MUP Srbije, tj. Odeljenje za visokotehnoloski kriminal identifikuje, jer posedujem jake dokaze za ovo sto pisem.


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima