Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Širom Srbije počela isključenja

rssBookmark and Share

10.02.2012. Izvor: Beta, Tanjug

Apeli da se manje troši struja nisu pomogli, tako da Elektrodistribucija kreće sa isključivanjem velikih potrošača.

Direktor vranjske "Elektrodistribucije“ Zoran Knežević kaže da je potrošnja struje u okrugu odavno prešla normalne granice i da će, posle molbi, morati da se primenjuju prinudna og aničenja u isporuci.

"Apeli nisu pomogli, a energetski sistem mora da se zaštiti. Zato danas, primenjujući preporuke Vlade Srbije, počinjemo sa isporukom tehničkog minimuma električne energije posebno najvecćim potrošačima“, rekao je direktor „Elektrodistribucije“.

Knežević je objasnio da se ta mera najpre odnosi na dva najveća potrošača na jugu Srbije - vranjske kompanije „Jumko“ i „Simpo“, koje će morati tako da se organizuju da sa manjom količinom električne energije ostvare potrebne proizvodne rezultate.

Na upozorenja iz „Elektrodistribucije“ juče su u „Jumku“ i „Simpu“ formirane ekipe koje su dobile zadatak da isključe sve neproizvodne potrošače i prazne hodove, kako bi se potrošnja električne energije smanjila od 10 do 15 procenata.

U Nišu je zabeležena do sada rekordna potrošnja struje i iznosila je 364 megavata , rečeno je u Privrednom društvu "Jugoistok". U niškoj Elktrodistribuciji sačinjen je spisak velikih privrednih potrošača i na njemu je ukupno 27 preduzeća.Isključivanje velikih potrošača počeće od danas u dogovoru sa privrednim kolektivima koji su na spisku, napomenuli su u "Jugoistoku".

Na tom spisku su Duvanska industrija Niš, južnokoreanska Jura, Nisal, Vulkan, Frad filteri i Gramer u Aleksincu, fabrike u sastavu Mašinske industrije i drugi kolektivi.


Komentara: 0


#   Zoran Knežević   Duvanska industrija
@


 


[ Dodaj komentar ]