Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sotirovski: Epidemija jenjava u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 06.05.2020. RTS, Južna Srbija Info

Načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski kaže za RTS da je situacija u Nišu povoljnija, kao i da su tokom jučerašnjeg dana testirali 935 ljudi u tom gradu, a da je kod 47 njih potvrđen koronavirus, što je negde oko 5 odsto.

Foto: RTS
Foto: RTS

"To pokazuje da epidemija jenjava i u ovom delu Srbije", rekla je Sotirovski i podsetila da je Niš imao veliki broj zaraženih, kao i da je bio veliki pritisak na klinički centar u tom gradu.

Naglasila je važnost poštovanja mera, kao i da će inspekcije kontrolisati pre svega ugostiteljske objekte.

"Kada je lepo vreme nekako zaboravimo na mere i mi koji dolazimo kao gosti kafića, ali i sami ugostitelji. Kazne će ipak biti velike", rekla je Sotirovski i dodala da nemaju dovoljan broj inspektora, kao i da je potrebeno da se zaposle novi.

Navela je da je u Nišu pre nekoliko dana počela izgradnja nove laboratorije, da je rok za završetak 75 dana i da će se nalaziti u krugu Instituta za javno zdravlje. "To je moderna laboratorija, poput one koja je nedavno napravljena i otvorena u Beogradu, dar kineske vlade i kapacitet te laboratorije je do 1.000 uzoraka dnevno", rekla je Sotirovski.

VIDEO: RTS


#   Niš   Dragana Sotirovski   Nišavski upravni okrug   Koronavirus
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima