Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novinarima zabranjeno da naprave prilog o problemima s komarcima u sudu

rssBookmark and Share

Leskovac 13.05.2014. JužnaSrbija.Info

NUNS protestvovalo zbog diskriminacije medija u Privrednom sudu u Leskovcu gde novinarima TV B92 nije dozvoljeno da naprave prilog o problemima s komarcima

Novinarima zabranjeno da naprave prilog o problemima s komarcima u sudu

U saopštenju NUNS je naveo da u u petak 9. maja, po nalogu predsednika Privrednog suda Stanimira Markovića, obezbedjenje nije dozvolilo izveštačima B92 da udju u zgradu i snime prilog o problemima zaposlenih sa komarcima.

Novinar i snimatelj B92 su se uredno najavili dva dana ranije i zatražili razgovor sa sudijom Markovićem koji je i portparol Privrednog suda.

"Iako smo dva dana pre toga uredno pozvali sud i zatražili izjavu predsednika Suda o problemu komaraca, omalovažavali su nas tako što smo čekali tri sata da bismo dobili izjavu, a onda su nam rekli da dodjemo sutra. Sutradan, rano ujutro, došli smo i sačekali sudiju Markovića. Kada je ušao u Sud, naredio je obezbedjenju da nas izbaci iz zgrade", izjavio je za NUNS novinar B92 Bratislav Ilić.

Predsednik Privrednog suda je prethodnih dana o problemu komaraca dao izjave za tri medija.

NUNS je naveo da će o diskriminaciji medija u leskovačkom sudu informisati Ministarstvo pravde i Visoki savet sudstva i da očekuje da se sudija Stanimir Marković javno izvini novinarima i RTV B92.


#   Leskovac   NUNS   protest   sud   novinari   komarci   Ministarstvo pravde   Bratislav Ilić   Visoki savet sudstva
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima