Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sređivanje vodotokova kao preventiva od poplava

rssBookmark and Share

Paligrace 24.11.2017. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je sa saradnicima radove na uređenju korita Velepoljske reke u selu Paligrace, koja je prošle jeseni izazivala mnogo problema i plavila okolne kuće.

Sređivanje vodotokova kao preventiva od poplava

Prema njegovim rečima proširenjem i čišćenjem rečnog korita, dužine 680 metara, kao i sređivanjem bedema, meštani Paligraca neće 10 narednih godina imati problem sa izlivanjem ove reke.

Gradonačelnik je apelovao i na građane da više vode računa o svojoj okolini jer do problema sa vodotokovima drugog reda, koji su u nadležnosti Grada, dolazi i zbog bacanja smeća. Kako je najavljeno, Erozija koja je zadužena za sređivanje ovog, ali i korita Jelašničke reke u Gornjoj Studeni, radove u Paligracu završiće u narednih sedam dana. Ukupna vrednost radova je pet miliona dinara.

Gradonačelnik je obišao i uređenje atarskog puta koji povezuje sela Vrtište i Trupale, a koji zajednički finansiraju Ministarstvo poljoprivrede i Grad Niš.


#   Darko Bulatović   Paligrace   reka   korito   Trupale   Ministarstvo poljoprivrede   Vrtište   Velepolje   poplave   vodotok
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima