Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vidić: Jednom štrajkaču nuđen posao koji je odbio

rssBookmark and Share

Kuršumlija 25.12.2012. Autor: Agencija TANJUG

Velisav Milosavljević i Siniša Vacev, koji štrajkuju glađu zbog gubitka posla, noćas su se zaključali u zgradu opštine Kuršumlija.

Vidić: Jednom štrajkaču nuđen posao koji je odbio
Opštinsko veće u Kuršumliji nedavno je donelo novu sistematizaciju radnih mesta kojim se predviđa otpuštanje 16 zaposlenih u Turističkoj organizaciji, gradskoj biblioteci, Direkciji za izgradnju i Sportskom centru.

Sistematizacijom radnih mesta u opštini Kuršumlija niko nije dobio otkaz zato što je član opozicionih stranaka, a jednom od štrajkača glađu ponuđeno je drugo radno mesto, koje je on kategorički odbio, izjavio je danas Tanjugu predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

"Jednom radniku koji sada štrajkuje glađu mi smo ponudili drugi posao, ali je on to odbio", rekao je Vidić.

On je kazao da je štrajk političke prirode, te da opštinsko obezbeđenje nije nikoga zaključalo u zgradi opštine, ali da štrajkači ometaju posed i rad.

"U cilju racionalizacije, radnici koji su bili neupošljeni, odnosno, nisu imali šta da rade na svojim radnim mestima, dobili su raskid radnog odnosa uz otpremnine u skladu sa zakonom", kazao je Vidić.

On je istakao da je sistematizacija urađena i u opštinskoj upravi, te da uopšte nije reč o progonu političkih neistomišljenika već o ljudima koje je predhodna vlast upošljavala, a koji na svojim radnim mestima nisu imali šta da rade.

Milosavljević i Vacev kažu da će istrajati do kraja, te da im je zbog otpuštanja sa posla veoma ugrožena egzistencija.

Portparol Policijske uprave u Prokuplju Tamara Kocić kazala je Tanjugu da je dežurnoj službi policijske stanice u Kuršumliji od strane opštine prijavljeno da dva lica štrajkuju glađu u zgradi te ustanove.


#   Kuršumlija   posao   Radoljub Vidić   Tamara Kocić   predsednik opštine   opštinsko veće   radno mesto
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima