Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Voda u delu Pirota zbog padavina nije za piće

rssBookmark and Share

Pirot 21.04.2014. Beta

Zavod za javno zdravlje u Pirotu preporučio je stanovnicima dela grada po imenu Tijabara da vodu iz vodovoda ne koriste za piće, zbog zamućenja do kog je došlo usled jakih padavina u poslednjih nekoliko dana

Voda u delu Pirota zbog padavina nije za piće

Direktor Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija u Pirotu Zoran Nikolić rekao je da na izvorištu Krupac ima blagog zamućenja, pa je preporuka da se ne koristi za piće iako je bakteriološki ispravna.

- Ovo pre svega preventiva Zavoda i očekujemo da se u toku dana situacija stabilizuje. Ekipe Zavoda ispituju kvalitet vode - rekao je Nikolić.

Prema poslednjim informacijama iz Zavoda za javno zdravlje u Pirotu mutnoća vode je u dozvoljenim granicama, ali Zavod iz predostrožnosti savetuje da građani u ovom delu grada vodu iz vodovodne mreže najpre prokuvaju, a potom koriste za piće i kuvanje.

Voda u delu grada zvanom Pazar je ispravna za piće, a ovaj deo grada vodom se snabdeva s izvorišta Kavak.

Nivo vode u Nišavi, Rasničkoj reci, Gradašničkoj reci i kanalu Rogoz u Pirotu danas je smanjen, i nema opasnosti od izlivanja vode i poplava, rekao je član Opštinskog veća i Štaba za vanredne situacije u Pirotu Sreten Savov.

- Za sada nema opasnosti od poplava i članovi Štaba stalno su na terenu i prate situaciju - rekao je Savov.


#   Pirot   voda   vodovod   poplava   Zoran Nikolić   Sreten Savov
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima