Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić: Nedelja najteži dan, očekuje se oko 3.000 novozaraženih

Bookmark and Share

08.11.2020. RTS, Južna Srbija Info

Predsednik Aleksandar Vučić je naveo da je u subotu do 22.00 bilo 1.500 novozaraženih koronavirusom, pa zato očekuje da će u nedelju 15.00 biti oko tri hiljade ili čak više od toga. Epidemijsku situaciju u Beogradu i Kragujevcu je ocenio kao "katastrofalnu" i naveo da je večeras od ukupnog broja zaraženih 60 odsto iz glavnog grada.

Vučić: Nedelja najteži dan, očekuje se oko 3.000 novozaraženih

Govoreći o epidemijskoj situaciji u Srbiji, Vučić je rekao da se očekuje da će u nedelju biti oko 3.000 novih slučajeva koronavirusa.

Naveo je da je do 22.00 u subotu bilo 1.500 novozaraženih, pa zato očekuje da će u nedelju do 15.00 biti oko tri hiljade ili čak više od toga.

Ocenio je i da će utorak biti još teži. "Bolnice nam se pune i zato je važno da pravimo nove bolnice. Vidim da ništa ne vredi da objašnjavamo ljudima, i lakše da izgradimo sve drugo", rekao je predsednik.

"Brinu me životi ljudi, ali moramo da čuvamo ekonomiju – moramo da isplatimo plate i penzije", rekao je Vučić.

Najavio je da Srbija će obezbediti besplatne vakcine. "Lako je govoriti nešto protiv države dok se ne razbolite, a onda svi gledaju u državu", primetio je predsednik.

Za sada ne vidi naznake poboljšanja i objašanjava da su se on i premijerka Ana Brnabić borili sa ljudima iz Kriznog štaba da se ne uvode dodatne mere.

Apelovao je na sve građane da poštuju epidemiološke mere i da se čuvaju, jer, kako je rekao, čini se "kao da su svi zaraženi", a bolnički kapaciteti su na izmaku i za pet dana bi mogli biti popunjeni.

Komentara: 0


#   Aleksandar Vučić   Ana Brnabić   krizni štab   Koronavirus   kovid bolnica
@avucic @anabrnabic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima