Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić stigao u Zagreb i odao poštu Nikoli Tesli

rssBookmark and Share

15.02.2015. Mondo, Južna Srbija Info

Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Zagreb gde će prisustvovati inauguraciji predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Vučić stigao u Zagreb i odao poštu Nikoli Tesli

Premijer Srbije je, po dolasku u Zagreb, položio cveće na spomenik Nikoli Tesli u centru hrvatske prestonice, gde ga je dočekao predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac.

Vučićeva poseta ima veliki odjek u Zagrebu i svi hrvatski mediji izveštavaju o njoj. Vučić je, kako prenosi index.hr, po dolasku rekao je da je važno i za Hrvatsku i za Srbiju da gledaju u budućnost, a ne da se stalno vraćaju na ono što je bilo.

"Mislim da je važno i za Srbiju i za Hrvatsku da gledamo u budućnost i da razmislimo o tome šta ćemo raditi u narednih pet, deset, dvadeset godina a ne samo o tome što je bilo pre pet, deset ili dvadeset godina", rekao je Vučić za Hinu.

Vučić će prisustvovati Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Sabornom hramu Preobraženja gospodnjeg koju služi mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, a zatim će imati sastanak sa mitropolitom Porfirijem i Pupovcem.

Vučić će potom prisustvovati inauguraciji predsednice Hrvatske.

 


#   Aleksandar Vučić   spomenik   poseta   Kolinda Grabar Kitanović   Zagreb   inauguracija   Nikola Tesla
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima