Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Završen 10. Medijana Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu

rssBookmark and Share

Niš 24.03.2018. Južna Srbija Info

Dodelom nagrade „Naisa“ doajenu dečjeg stvaralaštva Gradimiru Stojkoviću, završen je 10. Medijana Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu .

Završen 10. Medijana Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu

Uz druženje sa najistaknutijim srpskim stvaraocima za decu uručene su i nagrade za najbolje učeničke radove pristigle na likovni i literarni konkurs.

 Uručujući nagrade, zamenik predsednika GO Medijana Zdenko Sedlar  zahvalio je svima koji su slali radove i čestitao nagrađenima. On je istakao da se svi nagrađeni danas pridružuju velikoj porodici mladih i kreativnih ljudi čiji je talenat  tokom ovih deset festivalskih godina prepoznat i usmeren ka daljem stvaranju. 

Violeta Jović, umetnički direktor Festivala istakla je da je ove godine  na naš konkurs svoje radove poslalo  preko  1000 dece  iz više od 50 gradova i sedam država: Srbije, Republike Srpske, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske.

Gradskoj opštini Medijana pripalo je priznanje Zmajevih dečijih igara u Novom Sadu i Festivala humora u Lazarevcu, za dugogodišnju saradnju.

Uručili su ih direktori manifestacija Dušan Pop Đurđev i Rada Bulatović.
Deo svog stvaralaštva deci Medijane u dva festivalska dana kroz čitav niz manifestacija predstavili su  Branko Stevanović, Dušan Pop Đurđev, Gradimir Stojković, Tode Nikoletić, Slavka Grujičić, Vlasta Cenić, Gordana Timotijević, Slobodan Stanišić, Gordana Maletić, Miloje Radović,  Dejan Aleksić, Miroslav Kokoškar i Violeta Jović. 

Čitavu deceniju Festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, okuplja najtalentovaniju decu ne samo iz Niša i zemlje već, i iz regiona. Odavno je prešao granice Srbije i postao internacionalan. Festival okuplja i naše najistaknutije stvaraoce za decu, ljude koji su imali dovoljno mudrosti da sačuvaju svoje detinjstvo zahvaljujući čemu oni oplemenjuju brojne generacija koje rastu učeći od njih.

Tokom deset godina gosti najveće niške opštine bili su najistaknutiji srpski stvaraoci za decu : Dobrica Erić, Ljubivoje Ršumović, Pero Zubac, Duško Trifunović, Slobodan Stanišić, Raša Popov, Mošo Odalović, Gradimir Stojković, Igor Kolarov, Pop Dušan Đurđev, Dragomir Ćulafić, Boško Lomović, Gordana Maletić, Gordana Timotijević, Miloje Radović, Jasminka Petrović, Dejan Aleksić, Uroš Petrović, Slavka Petković-Grujičić, Tode Nikoletić, Miroslav Kokošar, Vlasta Cenić, Violeta Jović, Rusomir Arsić, Elizabeta Georgijev i mnogi drugi. Neki od njih na žalost više nisu među živima, ali će uvek biti sa nama i deo našeg Festivala.

Pored velikih stvaralaca u oblasti srpske književnosti za decu, družili smo se   i sa ljudima koji su stvarali i stvaraju za decu u drugim oblastima kao što su muzika, dramska umetnost, likovna umetnost... 

Novo druženje zakazano je za prvi dan proleća naredne godine.

 

 


#   Niš   Medijana gradska opština   dečiji festival   Ljubivoje Ršumović   Uroš Petrović   Vlasta Cenić   Raša Popov
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima