Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Završetak fasadnih radova na parohijskom domu u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 03.02.2022. Južna Srbija Info

U četvrtak, 3. februara 2022. godine, Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški g. Arsenije posetio je leskovački saborni hram Svete Trojice.

Završetak fasadnih radova na parohijskom domu u Leskovcu

Povod posete bio je završetak fasadnih radova na parohijskom domu, kojim je obnovljena spoljašnjost ovog zdanja. Obnovu fasade realizovao je Grad Leskovac, koji je priložio neophodna sredstva. Tim povodom, održana je medijska konferencija, u kojoj su učestvovali Preosvećeni Vladika i gradonačelnik Grada Leskovca dr Goran Cvetanović.

Gradonačelnik je prvi izrazio zadovoljstvo zbog uspešno izvedenih radova, ujedno i zablagodarivši Njegovom Preosveštenstvu na tome što je svojim prisustvom, kao i u svim drugim prilikama, ukazao čast i pokazao spremnost za saradnju u narednim poduhvatima. Takođe, gradonačelnik je obećao da će, kao i do sada, Grad Leskovac raditi na učvršćivanju svog pravoslavnog identiteta, starajući se o svetinjama ovoga kraja, kroz pomaganje i obnavljanje starih, kao i izgradnju i uređenje novih.

Preosvećeni Episkop se potom zahvalio gradonačelniku Cvetanoviću na svemu što Grad Leskovac čini kako bi na svaki način uznapredovao duhovni život ovoga kraja, prvenstveno kroz trud da hramovi leskovačkog kraja budu odraz blagoljepija. Njegovo Preosveštenstvo je takođe izrazio nadu da će i buduća pregnuća u saradnji Grada Leskovca i Pravoslavne Eparhije niške biti plodotvorna, na duhovnu korist svih koji u ovim krajevima žive.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Niška eparhija   Vladika Arsenije   Hram Svete Trojice Leskovac   parohijski dom
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima