Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Završen otkup zemljišta za koridor 10 u Vranju

rssBookmark and Share

29.06.2011. Izvor: Beta

Otkup zemljišta za gradnju 36 kilometara autoputa na Koridoru 10 kroz teritoriju Grada Vranja je završen, izjavila je šef Odseka za imovinsko pravne poslove grada Vranja Marina Trajković.

Završen otkup zemljišta za koridor 10 u Vranju

VRANjE -Ona je agenciji Beta kazala da će izveštaj o završenoj eksproprijaciji biti dostavljen u roku, do kraja juna, Svetskoj banci, koja je jedan od finansijera projekta.

- Otkup zemljišta za Koridor 10 je protekao uglavnom dobro i već je počela isplata naknade po ceni od 650 dinara za kvadratni metra njiva prve, druge i treće klase, dok su parcele sa njivama slabijeg kvaliteta i pod pašnjacima otkupljivane po ceni od 450 dinara po kvadratnom metru - kazala je Trajkovićeva.

Trajkovićeva je dodala i da se na trasi nalaze 22 stambena objekta u selu Ribince, za koje veštaci utvrđuju cenu.

Prema njenim rečima, zbog trase Koridora 10, biće pomeren i ogradni zid i bunar u crkvi Svetog Đorđa u selu Neradovac.

Trajković je kazala da na teritoriji Grada Vranja predstoje i eksproprijacije zemljišta za gradnju gasovoda između Leskovca i Vranja i za gradnju trafostanice kod sela Donje Trebešinje.

- Za gradnju trafostanice trabalo bi da se otkupi 5,3 hektara zemljišta, ali rešenja o eksproprijaciji još nisu doneta jer vlasnici parcela traže otkup celih parcela, a ne delova, zbog čega je investitor "Elektromreža Srbije" tražila veštačenja. U avgustu bi trebalo da počne eksproprijacija 14,9 hektara zemljišta za gradnju gasovoda Vranje-Leskovac. Trasa gasovoda, čiju izgradnju finansira "Jugorosgas", prolazi kroz iste katastarske opštine Grada Vranja kao i Koridor 10, a otkupljivaće se delovi parcela i biće potrebno najamnje tri meseca da se taj proces završi - rekla je Trajkovićeva.

Trajkovićeva je kazala i da su investitori gradnje gasovoda i trafostanice deponovali po milion dinara za troškove eksproprijacije, ali da će se tačan iznos sredstava za otkup zemljišta znati nakon završetka tog procesa.


#   koridor 10   otkup   Donje Trebešinje   eksproprijacija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima